Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Március 21. 12:35, szerda | Belföld
Forrás: police.hu

Több száz gumit akartak elégetni az erdőben

Több száz gumit akartak elégetni az erdőben

Több száz gumiabroncsot akart elégetni három férfi Pécsbagota külterületén az erdőben.

Hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozott a Szigetvári Rendőrkapitányság egy 35 éves hosszúhetényi, valamint egy 22 éves győri, és egy 21 éves ligeti férfi ellen. A megalapozott gyanú szerint a 35 éves férfi és társai január 16. és január 19. között jogszerűen hajtottak végre fakitermelést Pécsbagota külterületén az erdőben, azonban a fel nem használt faanyagot úgy semmisítették meg, hogy azt használt gumiabroncsokra helyezték, majd meggyújtották.

A férfi a faágak elégetéséhez körülbelül 500 gumiabroncsot vásárolt, majd szállított társaival az erdőbe. A rendőrök a három férfit január 19-én elfogták, majd kihallgatták őket gyanúsítottként, amely során mindhárman beismerték tettüket. A rendőrségi vizsgálat megállapította, hogy a használt gumiabroncsok veszélyes hulladéknak minősülnek, és égetésük során mérgező anyagok szabadulnak fel.

A gyanúsítottak ügyében folytatott nyomozást a Szigetvári Rendőrkapitányság a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk