Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Május 22. 07:09, péntek | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Több mint száz egészséges gyermek született koronavírusos anyáktól egy indiai kórházban

Több mint száz egészséges gyermek született koronavírusos anyáktól egy indiai kórházban

India pénzügyi és szórakoztatóipari központja, a nyugat-indiai Mumbaiban mintegy 24 ezer fertőzöttel és több mint 800 halálozással a koronavírus-járvány gócpontjává vált a dél-ázsiai országban.

A múlt hónapban született 115 csecsemő közül csupán háromnál mutatták ki kezdetben a koronavírust, de a későbbi tesztek már nem jelezték a fertőzést - adta hírül a BBC News. A kórházban meghalt két koronavírusos anya, egyikük még gyermeke megszületése előtt. A koronavírusos várandós anyák több mint felénél császármetszéssel segítették a világra a gyermeket az orvosok, míg másik felük természetes módon szült - közölte az intézmény. A kicsinyek közül 56 fiú és 59 lány.

A kórházban szült 22 anyát más egészségügy intézményekből irányították át. Az orvosok nem tudják, hogy ők még otthonukban, valahol kültéren vagy a másik kórházban fertőződtek-e meg a vírussal.

A Covid-19-ben szenvedő anyákat 65 orvos és 24 ápoló kezeli egy 40 személyes speciális osztályon. Mivel egyre nő a fertőzöttek száma, a kórház azt tervezi, hogy további 34 ággyal bővítik a részleget.

"Szerencsénk van, mert a legtöbb fertőzött nő tünetmentes. Néhánynak volt láza és légszomjra panaszkodott. Kezelésben részesítettük őket, és a szülés után távozhattak a kórházból" - mondta Arun Najak, a szülészeti osztály vezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.