Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2019. Szeptember 03. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mti

Több mint 30 teátrum vesz részt az idei Színházak éjszakáján

Több mint 30 teátrum vesz részt az idei Színházak éjszakáján

Harmincnégy budapesti teátrum várja a közönséget kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal és mintegy kétszáz egyéb programmal a Színházak éjszakáján, melyet idén a magyar dráma napján, szeptember 21-én rendeznek meg.

A Színházak éjszakáját nyolcadik éve hirdetik meg a főváros támogatásával; erre a napra Budapest színházi élete még a megszokottnál is pezsgőbb és csillogóbb - mondta el a programsorozat hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes.

Mint kiemelte, a BKK különjáratot indít a Színházak éjszakájára, a MOL Bubi pedig kedvezményes kerékpárbérlési lehetőséget biztosít a nézőknek.

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója hozzátette: ezen az éjszakán az egész város a színházról szól, míg a Madách Színházat vezető Szirtes Tamás szerint a Színházak éjszakája azért ilyen sikeres rendezvény, mert egyaránt szeretik a nézők és a színházban dolgozók is.

A szeptember 21-i rendezvénysorozaton teljes programja a www.szinhazakejszakaja.hu honlapon és külön programfüzetben is böngészhető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni