Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Március 22. 05:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Több mint 100 Michelin-csillagos séfet várnak Budapestre

Több mint 100 Michelin-csillagos séfet várnak Budapestre

Csaknem 100 Michelin-csillagos séfet várnak Budapestre az európai gasztronómia egyik legrangosabb eseményére, a Michelin Main Cities of Europe Guide 2018-as kiadásának bemutatójára, amelyen az is kiderül,

hogy melyik magyar éttermek érdemelték ki idén a Michelin-csillagot.

Az európai nagyvárosok legjobb éttermeit felvonultató kiadványt a Michelin és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) együttműködésében megvalósuló budapesti gálaeseményen mutatják be március 26-án.

Öt olyan ország, amely nem szerepel más Michelin-kiadványban, a gálán tudja meg, hogy mely éttermei kapnak csillagot. A gálaestet ezért kiemelt figyelemmel kíséri majd a magyar mellett az osztrák, a lengyel, a cseh, valamint a görög sajtó és gasztronómiai világ is.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szerdai közleménye szerint a gála alkalmából a magyar fővárosba hívták Európa Michelin-csillagos éttermeinek séfjeit, akik közül - a visszajelzések alapján - több mint százat várnak Budapestre. A séfek, akik közül több mint 25-en három Michelin-csillagos éttermekből érkeznek, a magyar főváros mellett megismerkedhetnek a magyar gasztronómiával is.

Március 25-én, az eseménysorozat nyitányaként az MTÜ egy zártkörű szakmai napot is szervez: a Belvárosi Piacon Európa négy Michelin-csillagos séfje magyar sztárséfekkel közösen tart mesterkurzust, amelyre a magyar gasztronómiai szervezetek mellett a karrierjüket most kezdő és már aktív ifjú séfeket hívnak meg.

Az MTÜ szerint az európai Michelin-kalauz budapesti bemutatója azért is különleges esemény, mert eddig mindössze egyszer, tavaly tartottak hasonlót Brüsszelben. A magyar főváros így a második állomása a rendezvénysorozatnak, ami fontos elismerésnek számít - hangsúlyozzák az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Címkék: budapest, csillag, michelin, séf

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során