Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. Március 10. 13:30, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Több diák a magyar tannyelvű iskolában Füleken

Több diák a magyar tannyelvű iskolában Füleken

Jelentősen növekedett idén a magyar tannyelvű iskolába íratott gyerekek száma Füleken.

A nógrádi városban így öt első osztályt indíthatnak a következő tanévben – írja az Új Szó. A városban idén összesen 88 gyereket írattak magyar tanítási nyelvű iskolába. A tanintézmények egy-egy kisegítő osztállyal is számolnak. Az Ifjúság Utcai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolába idén 57 gyereket írattak be, közülük nyolcan vidékről jönnek. Itt három évig csak két osztályra való gyerek gyűlt össze, most három első osztályt nyithatnak szeptemberben. A Mocsáry Lajos Alapiskolába 27 gyereket írattak be, itt két első és egy nulladik osztállyal számolnak. Az ezredfordulóig átlagosan 300 diákja volt ennek az iskolának, 2008-ban már csak 220 gyerek járt ide. Mára azonban a létszámcsökkenés megállt, jelenleg mintegy 280-an látogatják a tanintézményt.

Forrás: radiofocus.hu

Ízkollázs - receptek képekkel
Palóc blog - ismert meg Palócországot

Címkék: fülek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 08:58, vasárnap | Helyi

Csíksomlyói búcsú - Csíksomlyói szónok: csak éltető és élő, tevékeny hittel lehet békét teremteni.

Csak éltető és élő, tevékeny hittel lehet békét teremteni ebben a háború sújtotta világban, amikor fizikai, szellemi, lelki háború tör ránk, ezért van szükség a hitben és szeretetben való megújulásra.

2024. Május 19. 08:22, vasárnap | Helyi

Kínos hiba borzolja az iPhone/iPad tulajok kedélyeit

és nem igazán találják a magyarázatot a felhasználók arra, ami az iOS 17.5 telepítése után történik. A LEGUTÓBBI IOS FRISSÍTÉS RÉG KITÖRÖLT MEZTELEN FOTÓKAT ÁLLÍTHAT VISSZA.

2024. Május 19. 08:00, vasárnap | Helyi

Zápor, zivatar kialakulhat!

Napos-gomolyfelhős időben lesz részünk, több napsütésre a Dunántúlon számíthatunk. A Dunántúlon csak elszórtan, a Dunától keletre viszont több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok, néhol felhőszakadásra és jégesőre is számíta

2024. Május 19. 07:47, vasárnap | Helyi

Az út Indiába

Éppen ma 526 éve, hogy Vasco da Gama portugál hajós felfedezte Afrika megkerülésével a tengeri utat Indiába. Mindez 1498. 05. 20-án történt.