Városlista
2020. április 5, vasárnap - Vince

Hírek

2012. Május 08. 07:07, kedd | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Timosenko: Ukrajna néhány klán túszaként vergődik

Timosenko: Ukrajna néhány klán túszaként vergődik

A volt miniszterelnök szerint Ukrajna néhány klán túszaként vergődik, amelyek diktatúrát építenek.

„Köszönetemet fejezem ki mindenkinek, a velem egyformán gondolkodóknak, akik szolidaritásuk jeleként éhségsztrájkba kezdtek. Azzal a kéréssel fordulok hozzájuk, hogy ne károsítsák a saját egészségüket, ne tegyék ki magukat kemény megpróbáltatásnak” – olvasható az ellenzéki vezető, volt kormányfő honlapján, amelyet az Interfax-Ukraina hírügynökség idézett.

Timosenko köszönetet mondott a demokratikus államok, az EU és Európai Néppárt, az ukrán diaszpóra vezetőinek, a különböző szervezeteknek és az Ukrajnába akkreditált diplomáciai testületnek, „amiért határozottan és egyhangúlag Ukrajna és a felbecsülhetetlen értékű szabadság, az emberi jogok és a alapvető értékek védelmére keltek Janukovics tekintélyelvű rendszerével szemben”.

„Országunk nagy bajban van, és a helyzet naponta romlik. Ukrajna néhány klán túszaként vergődik, amelyek kisajátítják pénzügyi és anyagi forrásait, diktatúrát építenek. Ukrajnát haladéktalanul meg kell menteni ettől a legerősebb és radikálisabb eszközökkel. Mert utóbb már késő lesz” – áll a nyilatkozatban.

Timosenko szerint Ukrajnában nem lehetséges tisztességes választásokat tartani. Szerinte az ukrán nép önmagában ezzel nem tud megbirkózni, „túlságosan erős, cinikus és kegyetlen az ellenség”. „Arra kérem az egész demokratikus világot, ezen Ukrajna számára történelmi pillanatban fogjon össze a civil társadalommal, az ellenzékkel, az ukrán néppel a szabad, demokratikus, európai Ukrajna érdekében”.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 05. 05:00, vasárnap | Külföld

Felfüggesztették a külföldön rekedt oroszok hazaszállítását Oroszországban

Oroszország járványügyi megfontolásokból péntek éjféltől határozatlan időre felfüggesztette a külföldön rekedt állampolgárainak tömeges hazaszállítását.

2020. Április 04. 17:12, szombat | Külföld

Kínában a járvány halálos áldozataira emlékeztek

A koronavírus-járvány halálos áldozataira emlékeztek Kínában szombaton.

2020. Április 04. 15:06, szombat | Külföld

Virtuálisan lehet bebarangolni a leghíresebb egyiptomi lelőhelyek és múzeumok egy részét

Virtuálisan lehet bebarangolni Egyiptom leghíresebb régészeti lelőhelyeinek és múzeumainak egy részét az észak-afrikai ország turisztikai és régiségügyi minisztériuma által elindított kezdeményezés keretében.

2020. Április 04. 14:07, szombat | Külföld

Donald Trump: ajánlott, de nem kötelező a szájmaszkok viselése a járvány idején

Ajánlott, de nem kötelező a szájmaszkok viselése az új típusú koronavírus-járvány idején az Egyesült Államokban