Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Augusztus 05. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Tiltott vadászati eszközöket találtak egy férfinál

Tiltott vadászati eszközöket találtak egy férfinál

Vadak elejtésére szakosodott a gyanúsított.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya tiltott vadászati eszközzel, tiltott vadászati módon vad elejtésére, illetve elfogására irányuló tevékenység végzés bűntett és lopás vétség elkövetése miatt folytat büntetőeljárást – őrizetbe vétele mellett - K. László 49 éves salgótarjáni lakos ellen.
K. László a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2013. július 31-én a hajnali órákban Salgótarján, Zagyvaróna részen lévő erdőterületről engedély nélkül vágott ki gyertyán és cserfát, majd a kivágott fa egy részét személygépjárművével családi házának udvarára szállította. A rendőrök a férfit cselekménye közben tetten érték és a
lopott fát, gépkocsit és fűrészeket, valamint házkutatás során a nála megtalált tiltott vadászati eszközöket lefoglalták.
A beszerzett adatok alapján megállapították, hogy K. László a családi házához tartozó bekerített helyen hurkot, vad befogására alkalmas élvefogó csapdát és vastüskéket helyezett ki, gépkocsija lökhárítójára vadfogót szerelt, valamint otthonában lándzsákat, számszeríjakat, nyílvesszőket és nyílhegyeket tartott, hogy azok segítségével vadakat ejtsen el.
A rendőrök a férfit elfogását követően a rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették. A hatóság kezdeményezte előzetes letartóztatásának elrendelését.

Címkék: vadak

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,

2024. Május 03. 06:24, péntek | Helyi

128 éves a kisföldalatti

1896. 05. 03-án, Budapesten Ferenc József jelenlétében felavatták a földalatti vasutat, a \"kisföldalattit\".