Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Június 06. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Thai boksz: salgótarjáni sikerek

Thai boksz: salgótarjáni sikerek

Nemrég öten is képviselték a Salgó Fight SE-t (SFSE) az IFMA muay thai magyar bajnoki döntőn, és a klub sikeresen bonyolította le nyílt egész napos tréningjét is. Az egyesületnél már előre is tekintenek.

A sorozat döntőjének a nagyszabású Harcművész és Küzdősport Expo adott otthont, a sorozat során meggyőző teljesítményt nyújtó harcosok a budapesti Syma csarnokban mérkőzhettek meg a bajnoki címekért. Mint korábban megírtuk, egész éves eredményes csatáiknak köszönhetően öt SFSE versenyző is küzdhetett a döntőkben.
Lőcsei Gergő és Rácz Ádám (junior, 67 kg) már jó ideje mindenkit legyőznek az országban, akivel szembe kerülnek (sokszor nagyobb súlycsoportban és idősebbek ellen kell küzdeniük), és mivel más nem jutott be a döntőbe, egy korábbi meccs visszavágóját játszhatták le egymás ellen. A visszavágó nem sikerült Gergőnek, Ádám simán nyerni tudott, de azért kettőjük barátsága nem forgott veszélyben. Nagy Artúr (71 kg) két év után újra bajnoki címet szerzett, a mérkőzését simán hozta, megérdemelten győzött.
Bódi Gábor (75 kg) súlycsoportjában ügyesebb és tapasztaltabb versenyzővel szemben ügyesen harcolt, viszont pontozással kikapott. Kiss Balázs (81 kg) mintha nem önmaga lett volna. A négy versenyző közül papírforma szerint a legesélyesebb volt, viszont rossz teljesítményének és a koncentráció hiányának köszönhetően az elődöntőben pontozással simán megverték.
- Összességében elégedett vagyok a versenyzőim eredményeivel, hisz két magyar bajnokot is adtunk Salgótarjánnak – nyilatkozta tudósítónknak a csapat vezetője, Kövesi Tibor, aki az expo alatt továbbképzésen, technikai edzéseken is részt vett. – A sikeres szereplés három tényezőtől függ, technikai, erőnléti és mentális felkészültség kell a jó eredményhez. Azoknál, akik a döntőben kikaptak, pontosan tudjuk, mely területen voltak gyengék, és hol kell fejlődniük. A rutin és tapasztalat csak ilyen versenyeken szerezhető. A meccseken rövid idő alatt kell a legjobbat kihozniuk magukból a versenyzőimnek, azzal a lelki stresszel is a vállukon, hogy a „bőrüket viszik a vásárra”, ezért minden területen hibátlanoknak kell lenniük.
A klub a napokban sikeresen rendezte meg nyílt tréningjét, mely során a Salgó Boksz SE (SBSE) nemrég átadott boksztermében bárki kipróbálhatta magát egy egész napos edzésen. A nemzetközi rutinnal is rendelkező edző, Steve Howard segített Kövesi Tibornak, a rendezvényre az utolsó pillanatokban még túljelentkezés is volt. A nap végén edzőmeccseket is rendeztek, ahol három SFSE versenyző is sikeresen mutatkozott be, velük az ősztől éles körülmények között is találkozhatunk majd.
A klub a nyáron a sportcsarnokban, az Öblös-pályán és a tóstrandon is tart majd edzéseket, heti három alkalommal. Emellett a bunyósoknak, az önkormányzat és a támogatók segítségével minden hónapban lesz lehetőségük edzőtáborozásra. A Re-Gym országos edzőtáborához Hajdúszoboszlón csatlakoznak majd, Budapesten és Egerben szintén több klubbal közösen készülnek majd a következő szezonra.
A tárgyalások alapján eldőlt, hogy az ősszel már ötödik éve kezd majd Salgótarjánban az IFMA-sorozat, az idénynyitó az egész országban ismert és elismert viadallá nőtte ki magát.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Címkék: thai boksz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,

2024. Május 03. 06:24, péntek | Helyi

128 éves a kisföldalatti

1896. 05. 03-án, Budapesten Ferenc József jelenlétében felavatták a földalatti vasutat, a \"kisföldalattit\".

2024. Május 02. 19:11, csütörtök | Helyi

Az anyák napja eredete és ünneplése

Az anyák napja a család egyik fontos ünnepe, amelyet számtalan módon lehet felejthetetlenné tenni évről évre. Mióta ünnepeljük, és mitől válhat különlegessé? Magyarországon május első vasárnapján az anyákat ünnepeljük.