Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Augusztus 14. 00:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Testvértelepülések találkozója Dejtáron

Testvértelepülések találkozója Dejtáron

Három szlovák községgel és egy csángó alapítvánnyal írnak alá testvér-települési, illetve együttműködési megállapodást csütörtökön Dejtáron a vasárnapig tartó határtalan testvér-települési találkozó keretében.

A négynapos rendezvényen kerékpáros átkelésre alkalmas hidat is vernek az Ipoly folyón.
Dejtárnak eddig nem voltak testvértelepülései, ilyen megállapodást most a szlovákiai Ipolybaloggal, Ipolykeszivel és Nagycsalomiával, illetve testvérkapcsolatok ápolására a csángó Klézse településen működő Szeret-Klézse Alapítvánnyal írnak alá. A résztvevők túrát tesznek majd a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén, és Dejtárról kerékpárral kelnek át a szlovák településekre.
A kerékpáros túrához 22 méter hosszú, 80 centiméter széles, könnyűszerkezetű hidat állítanak fel az Ipoly folyón. Ezt a program végén lebontják, ugyanakkor kezdeményezik majd, hogy a híd visszakerülhessen a határfolyóra.
A Nógrád megyei falu rendezvényén a roma kisebbségi önkormányzat kezdeményezésére emléktáblát avatnak a művelődési ház falán, megemlékezve a régi dejtári cigányzenészekről.
Folklór- és kutyás bemutató, rockkoncert, tábortűz, nemzetközi focibajnokság, operettgála, utcabál és kirakodóvásár is színesíti a négynapos programot Dejtáron.

Címkék: Dejtár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 08:00, szombat | Helyi

Reggel pára, délután egy-egy zápor jöhet.

Napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Északon helyenként futó zápor, zivatar kialakulhat.

2024. Május 17. 15:00, péntek | Helyi

Rossz matek: 2×72=2×39+2×4!!!

Jövet-menet gyorsan hajtott Dejtáron.

2024. Május 17. 12:00, péntek | Helyi

Pünkösd - A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények.

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered.

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.