Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Szeptember 18. 12:40, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Tesók egy célért, egy autóban a Vác Ralin

Tesók egy célért, egy autóban a Vác Ralin

Bodogán Ferenc és Bodogán Balázs nagy erőkkel készül a Vác Ralira.

Vác Rali Prológgal. Mit szól hozzá, hogy óriási nézőközönség előtt csapathattok majd, és hogy készülsz fel rá?
Nagyon örülünk neki, hogy megrendezésre kerül, hiszen itt olyan érdeklődők, nézők is láthatják a versenyautókat, akik másnap reggel nem szeretnének korán kelni és a pálya széléről nyomon követni a versenyt, viszont szeretik a benzingőzt és a versenyautókat. A prológ mindig nagy eseménynek számít nekünk - de gondolom más versenyző is így van vele -, és nagyon jó érzés, hogy akár több százan is integetnek és szurkolnak, hogy minél szebben, persze keresztben, autózzon a versenyző. Tulajdonképpen nagy felkészülést nem igényel, így nagy fejtörést nem is okoz, viszont nem hagyjuk fent a slick-et.

A vasárnapi pályákat ismeritek már? Esetleg mentetek rajta valamikor?
A tavalyi évben jártunk itt, de különösebben nem ismerjük, mert az első gyors végén széttört a féltengelyünk és feladni kényszerültünk a versenyt. Mindent megpróbáltunk, hogy beérjünk a szervizbe, de sajnos nem sikerült. Így sok tapasztalatot nem sikerült szereznünk a pálya adottságairól, viszont az első szakasz tetszett és a videót visszanézve sikerült is egy jó tempót autóznunk.

Mennyire fog feküdni a Vác rali pályái az autótoknak?
A felfélékben a nyugati elsőkerekes kocsit biztosan meg fognak nyúlni tőlünk, viszont ezt a hátrányt a technikásabb részeken megpróbáljuk behozni és előnyünkre váltani. Ahogy említettük sokat nem sikerült a pályákon mennünk, sőt a második szakaszon egyáltalán nem, de az eddigi kevés tapasztalatok alapján és bízva a futóműben és a technikában, bizakodóak vagyunk.

Milyen eredménnyel zártátok a Miskolc Ralit, és itt mire számítotok ezen a versenyen?
Sajnos technikai probléma hátráltatott minket, és nem azt az eredmény értük el, amit szerettünk volna, de így is beértünk a kategória 5. és A Lada kupa 2. helyén. Találgatásokba nem szeretnénk belemenni, de mivel az A/3-as kategóriában nagyon nehezen férnénk fel a dobogóra év végén, így a kupára összpontosítunk, amit 2 ponttal vezetjük ifj. Vizelliék előtt. Itt fog eldőlni, hogy ki állhat fel a dobogó legfelső fokára az év végi díjkiosztón. Nagy csatára számítunk és reméljük, hogy a pályán fog eldőlni a bajnoki cím sorsa és az év utolsó parc-fermejében találkozunk.

2013-as terveitek?
Ez mindig nagyon nehéz kérdés, és a válasz is bizonytalan még. Erről inkább később tudnánk nyilatkozni, viszont a terveinkbe van véve, hogy folytassuk, és újra teljes évet menjünk a túrában. Ennek támogatói oldalról az eddigi visszajelzések alapján nem lesz akadálya.
Idén sikerült egy külföldi romániai versenyen részt vennünk, ami életünk legjobb döntése és legjobb versenye volt. Ha megrendezik, ezen a jövő évben is részt veszünk. Nem titkolt célunk, hogy ezen a versenyen kívül szeretnénk egy másik külföldi eseményre is eljutni. A célunk egy déli ország, de ez még nagyon képlékeny és nem szeretnénk belemenni, mivel addig még nagyon sokat kell dolgozni, hogy ez az álom valóra válhasson.

Hajósi Miklós

Címkék: rali

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 08:00, szombat | Helyi

Reggel pára, délután egy-egy zápor jöhet.

Napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Északon helyenként futó zápor, zivatar kialakulhat.

2024. Május 17. 15:00, péntek | Helyi

Rossz matek: 2×72=2×39+2×4!!!

Jövet-menet gyorsan hajtott Dejtáron.

2024. Május 17. 12:00, péntek | Helyi

Pünkösd - A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények.

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered.

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.