Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2012. Augusztus 07. 00:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Termelői piac és kézműves vásár az ipolytarnóci ősmaradványoknál

Termelői piac és kézműves vásár az ipolytarnóci ősmaradványoknál

Nógrád megyei termelők portékáiból rendeznek kézműves vásárral egybekötött termelői piacot augusztus 12-én az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területen.

Első alkalommal próbálkoznak ilyen programmal, de szívesen teremtenének belőle hagyományt, és több fontos nógrádi termelőt megnyertek az ügynek. Az egyéni árusok mellett ott lesz különleges juhsajtjaival, juhtúrójával a bokori sajtüzem, a Tarjáni Borház, a kozárdi Palóc Ízek Lekvár Manufaktúra, valamint biolisztjeivel és pékáruival a pásztói Biomalom Kft.
Kínálnak még a termelők szörpöket, mézeket, gyümölcsöket, füstölt árukat is. A vásáron bemutatkozik csont- és fafaragó, csipkeverő, mézeskalács- és rongyszőnyegkészítő kézműves, a népviseletes babák készítője pedig maga is kazári népviseletben várja az érdeklődőket.
A salgótarjáni Tourinform iroda ezúttal nemcsak turisztikai információkkal szolgál majd a helyszínen, hanem kapható lesz náluk a Nógrádi Tüzes Vas, azaz a közkedvelt szalonnasütő is.
Az ősmaradványos geológiai tanösvény, a négydimenziós, mozgószékes mozi és a többi különleges látnivaló a vásár ideje alatt is várja a vendégeket, csakúgy, mint az Ipolytarnóc anno című fotókiállítás. A falu 1900-1965 közötti életét bemutató gyűjtemény augusztus 26-ig látható a Látogatóközpontban.

Címkék: termelő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 05:21, csütörtök | Helyi

Bontják a Balatonon az illegális stégeket

Törvénytelenek, mégis van, aki kerítéssel védi – A Balatonon ezúttal Vonyarcvashegyen szedik össze az engedély nélkül épített stégeket. A vízügy embereinek nem csak a stégekkel,

2024. Május 08. 13:00, szerda | Helyi

Őrizetben a bolti tolvaj!

Válogatás nélkül lopott el különféle árucikkeket üzletekből az a salgótarjáni nő, akit a rendőrök őrizetbe vettek.

2024. Május 08. 12:00, szerda | Helyi

Magyar-Szlovák határmegbízotti értekezlet Nógrád vármegyében

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője fogadta JUDr. Jozef Levčik ezredest, a Szlovák Köztársaság Besztercebánya Kerületi Határmegbízottját, valamint Ing. Peter Csejtey ezredest a

2024. Május 08. 08:50, szerda | Helyi

Útinform: forgalomkorlátozások lesznek a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt.

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt, amely szerdán 12.50 órakor Karcagról indul, és az első napon Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érinti - közölte az Útinform.