Városlista
2022. október 2, vasárnap - Petra

Hírek

2017. Február 19. 05:02, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Térfigyelők antennáit lopták el, majd illegális internetes hálózatot működtettek - VIDEÓVAL

Térfigyelők antennáit lopták el, majd illegális internetes hálózatot működtettek - VIDEÓVAL

Illegális internethálózatot működtetett lopott antennákkal két férfi, akiket a rendőrök összehangolt akcióban fogtak el a minap.

Balatonfőkajárról érkezett bejelentés január 5-én arról, hogy a település térfigyelő kamerarendszerének három adattovábbító antennáját ismeretlen személy ellopta. A balatonalmádi rendőrök széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek és a nyomozás során kiderült, hogy hasonló módszerrel tűnt el Szabadbattyánról és Csákvárról is ugyanolyan antenna. A rendőrök látókörébe két tatai férfi került. Összehangolt akció keretében a Veszprém megyei rendőrök február 15-én elfogtak egy 38 éves tatai lakost, akit előállítottak a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként hallgattak ki és őrizetbe vettek. A nyomozók előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, melyet a Veszprémi Járásbíróság február 17-én elrendelt.

Az eljárás során kiderült, hogy a 38 éves A. Gábor az antennákat egy Balaton-parti nyári kerékpártúrán látta meg, ami érintette Balatonfőkajár, Csákvár és Szabadbattyán településeket. Az antennákkal – amiket később ismerősével lopott el - illegálisan nyújtott internet szolgáltatást a környékbeli lakosoknak, kiépített előfizetői hálózatot működtetve.

A. Gábor társát, a 47 éves Z. Istvánt a rendőrök 2017. február 17-én fogták el és hallgatták ki gyanúsítottként, aki az eljárás során szabadlábon védekezhet. A nyomozók a házkutatás során lefoglalták a lopott antennákat.
A gyanúsítottak ellen 3 rendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 02. 06:00, vasárnap | Belföld

Orbán: épségben át kell vinni a hazát a túlpartra

Ki kell bírni a próbatételeket és \"épségben át kell vinnünk hazánkat a túlsó partra, egymásba kapaszkodva és bízva az Úristenben, nem az áradatra, hanem mindig a partra figyelve\".

2022. Október 01. 19:59, szombat | Belföld

Sokat érhetnek ezek a számok!

Az ötös lottó nyerőszámai:

2022. Október 01. 13:00, szombat | Belföld

Ma kezdődik a 15. Nemzeti Vágta

2022. Október 01. 13:00, szombat | Belföld

Szijjártó: megkezdődött a paksi atomerőmű bővítéséhez szükséges reaktortartályok gyártása

Amíg Pakson a földmunkák zajlanak, addig Oroszországban megkezdődött az atomerőmű bővítéséhez szükséges reaktortartályok gyártása - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombat reggeli bejegyzésében.