Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2012. December 08. 14:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Télen is óvja lakását a betörőktől!

Télen is óvja lakását a betörőktől!

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy a téli időszakban a lakás-, pince-, melléképületek és hétvégi házakba történő betörések megelőzése érdekében még gondosabban kell eljárni.

Óvják lakásukat, ahhoz tartozó raktárhelyiségeiket és hétvégi házaikat a betörőktől. Néhány jó tanács értékeik megőrzésére:

Első és a legfontosabb, ha megnehezítik a lakóházba történő bejutását a betörőnek azzal, hogy a biztonsági kóddal ellátott lépcsőházajtót minden esetben zárják maguk után. Huzamosabb távollét esetén kérjenek meg rokont, barátot a lakás rendszeres ellenőrzésére. Lakásukból történő távozáskor győződjenek meg az ajtók és ablakok zárt állapotáról.
A lakat és a „hagyományos” zár már nem véd meg. Többféle módszer egyidejű alkalmazásával érhető el a nagyobb biztonság: több ponton záródó bejárati ajtó, retesz, biztonsági lánc, mozgásérzékelő, ajtónyitás érzékelő, lehetőséghez mérten riasztó berendezés.
A garázs és melléképületek esetében mindig győződjenek meg arról, hogy szorosan zár-e az ablak, illetve az ajtó, és azt ellátták-e jó minőségű lakattal, vagy zárral, a lakatpánt jó minőségű-e, és kívülről nem szerelhető csavarokkal látták-e el.
Nyaralók, hétvégi házak, hobbikertek, vagy ideiglenesen nem lakott lakóházaik védelme érdekében rendszeresen ellenőrizzék az épületen (pincén) található nyílászárókat, zárakat. Lakat helyett szereljenek (szereltessenek) fel megerősített biztonsági zárakat. Értékesebb tárgyaikat (televízió, rádió, drágább kerti gépek stb. ) huzamosabb távollét esetén helyezzék biztonságba. Az ablakokat lássák el védőráccsal. Lehetőségtől függően alkalmazzanak elektronikai riasztórendszereket. Ha nem tartózkodnak ott huzamosabb ideig, lehetőséghez mérten alkalmanként ellenőrizzék a területet, a kertkapuk, nyílászárók, ablakok
érintetlenségét.
Ha mégis betörnek a helyszínt ne változtassák meg – mivel értékes nyomokat semmisíthetnek meg -, azonnal értesítsék a rendőrséget!
Kérik, hogy a helyi lakóközösségek figyeljenek a szomszédok értékeire, lakásaira is, gyanús idegenekre, akik csak céltalanul járkálnak, várakoznak a lakhelyük környékén.

Címkék: betörő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 07:30, kedd | Helyi

Salgótarján - a fenyőfák politikai élete

A fenyőfák kiirtása nem politikai kérdés, de mint azt tapasztalható, így-úgy csavarva, lehet belőle akár azt is fabrikálni. Amint azt a mondás tartja: Rossz az, aki rosszra gondol. Cikkünkben itt és most,

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Helyi

A TikTok fellép a mesterséges intelligencia ellen

A TikTok mostanra az egyik legnagyobb közösségi felületté vált és napi szinten százmilliók használják. Egyre több rajta az olyan tartalom, amelyet mesterséges intelligencia segítségével állítanak elő

2024. Május 20. 08:00, hétfő | Helyi

Folytatódik a zivataros-napos idő.

Eleinte helyenként, majd délutántól egyre több helyen kell számítani esőre, záporra, zivatarra, amelyeket felhőszakadás, jégeső kísérhet.

2024. Május 19. 12:30, vasárnap | Helyi

Hajóbaleset Verőcénél - OMSZ: fej- és kulcscsontsérülést szenvedett a balesetet túlélő férfi.

Kisgéphajó ütközött egy szállodahajóval szombat éjjel a Dunán, Verőce közelében, a balesetben ketten meghaltak, öt embert jelenleg is keresnek - közölte az M1 Híradója vasárnap délelőtt.