Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Március 30. 15:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Tehetség hónapja megyei rendezvényekkel

Tehetség hónapja megyei rendezvényekkel

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) kezdeményezésére március 25. és április 25. között országszerte megrendezik a Tehetség Hónapját. Megyénkben is lesznek programok.

Nyílt nap Etesen - időpont: április 1.
Helyszín: Etesi Általános Iskola (3136 Etes, Iskola út 5)
Az iskola tehetséggondozó műhelyfoglalkozásokkal mutatkozik be. A tanulók 84%-a itt hátrányos helyzetű, ebből halmozottan hátrányos helyzetű: 52%. A Salgótarján-Fülek Térségi Mentor Tehetségsegítő Tanács segítségével lett az iskola Tehetségpont. Három műhelyfoglalkozáson mutatkozhatnak be a diákok: 1. Tavasz van! tavasz színei az üvegeken üvegfestés tavaszi növények megjelenítése poharakon, kisebb üvegedényeken 2. Bartók, a művészet és én! Komplex foglalkozás a művészetek jegyében képek-zene-vers-próza-drámajáték adott téma megjelenítése a művészet eszközeivel 3. A titokzatos kocka! Különböző hálókból mindig lehet kockát összeállítani? Kisebb-nagyobb kockák készítése Köbméter összeállítása - hányan férünk bele? Hajtogassunk kockát! Játék a kockával Az iskola egyaránt fontos feladatának tekinti a logikai gondolkodás és a kézügyesség fejlesztését is.

Tehetségnap Karancsságon - időpont: április 17.
Helyszín: Karancssági I. István Általános Iskola (Karancsság, Kossuth út 27.)
Az I. István Általános Iskola Tehetségpont Karancsságon Tehetségnapot szervez Salgótarján és térsége tehetséges fiataljainak és az érdeklődőknek. Az iskolába leginkább halmozottan hátrányos helyzetű és roma tanulók járnak. Tanulóik 95%-a hátrányos helyzetű, ebből 71% halmozottan hátrányos helyzetű, a diákok 89%-a roma származású. Sok a munkanélküli család, ezért szólították meg ezt az iskolát. A Tanács segítségével lett az iskola Tehetségpont. Az iskola tanulói hangszeres bemutatót tartanak, valamint mini irodalmi színpad formájában emlékeznek meg Bartók Béla születésnapjáról. Lehetőséget adnak bemutatkozni a környék általános iskoláinak is, zene-tánc-hangszeres bemutatók ének-próza formájában. (Etes, Endrefalva, Ságújfalu, Szalmatercs, Kazár, Salgótarjáni Általános Iskola Arany János Tagiskolájának tanulói). Meghívjuk a környék iskoláinak diákjait, szüleit, nagyszüleit is. Az Ifjú Nógrád Táncegyüttes leginkább hátrányos helyzetű tanulói fergeteges műsorral zárják a Tehetségnapot.

Címkék: tehetség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 08:00, kedd | Helyi

Záporok, zivatarok jönnek.

Egy hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet, és több helyen várható eső, zápor, zivatar.

2024. Május 07. 04:26, kedd | Helyi

A magyar olimpiai csapat párizsi formaruhái

Élsportolók és hírességek mutatták be a magyar olimpiai csapat párizsi formaruháit. A Magyar Sport Napján tizenhat-tizenhat élsportoló és meghívott híresség mutatta be a magyar olimpiai és paralimpiai csapat formaruháit.

2024. Május 06. 08:18, hétfő | Helyi

Megtartották az Élet menetét Budapesten.

Megtartották az Élet menetét vasárnap, Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező, 20. alkalommal megrendezett séta résztvevői a Dohány utcai zsinagógától a Keleti pályaudvar előtti térre vonultak.

2024. Május 06. 08:00, hétfő | Helyi

Szeles, de napos, meleg hétkezdet.

Csupán fátyol- és kisebb gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, zápor, zivatar kialakulásának minimális lesz az esélye.