Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2013. Január 31. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Tavasszal kezdődik a városközpont rekonstrukciója Balassagyarmaton

Tavasszal kezdődik a városközpont rekonstrukciója Balassagyarmaton

Tavasszal kezdődik a városközpont rekonstrukciója Balassagyarmaton, az 1,1 milliárd forintos beruházáshoz csaknem 800 millió forintot nyert a város.

Csach Gábor (Fidesz) alpolgármester az MTI-neek elmondta, hogy a fejlesztés keretében körforgalmat építenek ki a művelődési központ előtt, felújítják az Ady utat és az Óváros teret, majd a főutca plébániatemplom, rendőrség és bíróság közötti részét, az egykori kínai üzlet helyén pedig művészkávézót és turisztikai pontot alakítanak ki. A rekonstrukciót szeptember 30-ig kell befejezni.
A kivitelezői szerződést kedden írták alá a közbeszerzési eljárás nyerteseivel, a Magyar Aszfalt Kft.-vel és a Trend Építő Zrt.-vel, mindkét fővárosi cég hatéves jótállást vállalt a munkára - tette hozzá.
Az alpolgármester tájékoztatása szerint az önkormányzat 2008-ban adta be pályázatát az Észak-Magyarországi Operatív Program funkcióbővítő településrehabilitációs programjára. Balassagyarmat 783 millió forintot nyert a fejlesztésre.

Címkék: Balassagyarmat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 08:26, vasárnap | Helyi

Éjszakai vezetés – az okos karkötő nem enged elaludni

Személyre szabott módon figyeli és hívja fel a fáradó gépkocsivezetők figyelmét egy új technológia, amely egy uniós kutatás eredménye, amint arról a Horizon, az EU kutatási és innovációs magazinja hírt adott.

2024. Május 12. 08:20, vasárnap | Helyi

Kína gyors felemelkedésére nem nagyon van példa a gazdaságtörténelemben

Kína egy olyan csoda végén, jobb esetben a közepén van, amire még nem nagyon láttunk példát a globális gazdaság-történelemben.

2024. Május 12. 08:13, vasárnap | Helyi

A magyar grafikus zseni élete - Würtz Ádám

Harminc éve, 1994. május 13-án halt meg Würtz Ádám Munkácsy Mihály-díjas grafikus, illusztrátor.

2024. Május 12. 08:10, vasárnap | Helyi

Halálos baleset történt Csécse és Szarvasgede között.

Fának csapódott egy autó a Nógrád vármegyei Csécse és Szarvasgede között szombat este, a jármű sofőrje a helyszínen meghalt közölte az Országos Mentőszolgálat és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.