Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Február 22. 12:23, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Tartós munkanélküliből felkészült munkavállalók

Tartós munkanélküliből felkészült munkavállalók

A TÁMOP-5.3.1-C-09/2-2010-0114 – program keretében elsősorban olyan állástalanoknak kínáltak lehetőséget, akik legalább öt éve nem tudnak elhelyezkedni.

Mintegy ötven fő szerzett OKJ-s szakképesítő bizonyítványt számítógépes adatrögzítő, gyermek- és ifjúsági felügyelő, valamint óvodai dajka szakmákban a J. L. SEAGULL Szakképző Iskola „Tanulás - Esély Nógrádban!” - programja keretében. A közel egy éven át végzett projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg és a Salgótarján, Bátonyterenye, Pásztó, illetve Szécsény kistérségekben élő álláskeresők önálló életvitelét, munkaerő-piacra történő beilleszkedést segítette.

A TÁMOP-5.3.1-C-09/2-2010-0114 – program keretében elsősorban olyan állástalanoknak kínáltak lehetőséget, akik legalább öt éve nem tudnak elhelyezkedni, akik közül többen 50 év felettiek - egyáltalán, akiknek helyzetükből adódóan nagy nehézséget jelent a munkaerő-piacra való bejutás vagy a visszatérés. Több mint 230-an jelentkeztek erre a programra, közülük válogatták ki azokat, akikben elég elszántságot éreztek ahhoz, hogy változtassanak majd a helyzetükön. Van, aki gyermekkori álmát valósíthatja meg a pályamódosítás révén, mások megszerezhették első képesítésüket, vagy éppen olyan szakmától válhattak meg, melyben nem találták meg számításukat, helyüket.

Körmendy Éva, a képzést végző intézmény igazgatója a projektzárón kifejtette: A pályázatukon elnyert 57.963.660 forintból nem csupán a szakmai képzést biztosították, hanem a munkaerő-piacra való belépést előkészítő, arra motiváló tréningeket is végeztek. Az 54 résztvevő közt sokan semmiféle munkatapasztalattal nem rendelkeztek. Felkutatásukat, toborzásukat és persze a problémafeltárást, valamint az állapotfelmérésüket és a diagnózisok készítését, egyénre szabott fejlesztési terveik elkészítését esetmenedzserek segítették. A mentorálás itt folyamatos segítségnyújtást jelentett, a kompetencia-fejlesztő tréningeket, az életvezetési-, a csapatmunka-, valamint a kulcskompetencia-fejlesztő tréningeket mentálhigiénés foglalkozásokkal, továbbá tanulástechnikai gyakorlatokkal, önmenedzselést fejlesztő és konfliktuskezelési tréningekkel egészítették ki. A számítógépes adatrögzítő, az óvodai dajka, valamint a gyermek- és ifjúsági felügyelő képzés során nagy hangsúlyt fektettek a munkamotivációra és az informatikai analfabetizmus felszámolására is.
A program során szakmai együttműködési hálózat segítette az egyéni fejlesztési tervekben megfogalmazott célkitűzések elérését, a programmegvalósító, J. L. SEAGULL Szakképző Iskola pedig stratégiai együttműködő partnerként támaszkodhatott a Nógrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjára és annak kirendeltségeire.
Mint megtudtuk, a képző intézmény a program zárása után sem szakítja meg a kapcsolatot a résztvevőkkel, fél éven át ugyanis nyomon követik útjukat a munkaerő-piacon. A frissen végzettek az újonnan szerzett képzettségük és a magabiztosságot erősítő képességeik birtokában egyelőre bizakodóak. Úgy érzik, most már sokkal felkészültebb potenciális munkavállalók, mint egy évvel ezelőtt voltak, már csak munkahelyek kellenének.

Címkék: SEAGULL

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 06:00, szombat | Helyi

Speedmarathon!!!

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata.

2024. Április 19. 19:52, péntek | Helyi

A KDNP Nógrád vármegyei választmányának ülése

A Kereszténydemokrata Néppárt Salgótarjáni Alapszervezete látta vendégül a párt vármegyei választmányát csütörtökön délután a Szent József -plébánia Réz Marián termében.

2024. Április 19. 10:26, péntek | Helyi

Rendőrautóban érkezett a meglepetés.

Munkatársaink adományoztak a rászoruló családoknak Salgótarjánban, és a járás településein.

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.