Városlista
2020. június 6, szombat - Norbert

Hírek

2019. Október 16. 08:28, szerda | Helyi
Forrás: jatekajandekaruhaz

“Társasan” szép az élet

“Társasan” szép az élet

Az önfeledt szórakozás mellett a társasjátékoknak komoly fejlesztő hatása is van a gyerekekre nézve.

A csapatszellemnek köszönhetően valósággal sziporkázik az apró minizsenik elméje, a közös vicces pillanatok pedig csak habként díszelegnek a tortán.

A lurkók korához mérten ma már számos képességfejlesztő társasjátékot kaphatunk. De miért is olyan kiemelkedőek a játékok körében?

A társasjáték előnye

Egyrészt egy kiváló lehetőség a gyerekeknek, hogy kipróbáljanak dolgokat, és nyugodtan kudarcot valljanak. A mai teljesítményorientált világban a lurkók már a tanulási próbálkozásaikra is osztályzatokat kapnak. A játékokban való bukások lehetőséget adnak nekik nyugodt körülmények között a taktikájuk átgondolására, így növelhető önbizalmuk.

Másrészt a játékok igazi felfedezőutak, így nagyon sok új ismerettel gazdagodhatnak.

Továbbá fejleszti a kreatív alkotóerőt, a szociális készségeket, gyakoroltatja a számtant, a nyelvtant, valamint támogatja az első tervezési lépéseket is. Hosszú távú hatásai között felsorakoztatható, hogy a közös családi estékkel hagyományt teremthetünk, amelyek által az élményt az egymás közötti minőségi interakciók teszik értékessé.

Társasok bűvkörében

A fiatalabb gyermekeknek egyértelműen egyszerűbb játékok ajánlottak.

A kisebbeket meglephetjük Bűvész társasjátékkal, amelyben egy Varázsdoboz vezeti be őket a bűvészkedés világába. A trükköket egyenesen bűvészek lektorálták. Unatkozni biztosan nem fognak, hiszen akár egy egész estés előadást is bemutathatnak az ifjú bűvész tanoncok. Ideális lehet még a Tik Tak Bumm nevezetű játék is, amelyben gyorsan kell szavakkal dobálózni a kihúzott kártya képeinek kapcsán.

Játék betűkkel, számokkal

A nagyobbacska lurkók már szintet léphetnek. Az óvodások, iskolakezdők szívesen játszanak számokkal, betűkkel kombinált társasjátékokkal.

A közkedvelt Blankoban például a betűkkel való ismerkedést és az iskolára való felkészülést élhetik meg. A szavak alkotása kifejezetten fejleszti beszédkészségüket. A Piatnik Rummikub segítségével a logikai és a kombinációs készségek is fejlődhetnek.

Stratégiai gondolkodás

Az idő előrehaladtával nem árt egyre nehezebb, stratégiai gondolkodást igénylő játékot beépíteni a hétköznapokba.

A Classic lóverseny társasjátékban akár 6 játékos lovai is egyszerre versenyezhetnek, a Piatnik römi kártyával pedig kitanulhatóak a kártyázás fortélyai. A komolyabb stratégiai alkotáshoz viszont mindenképpen szerezzen be legalább egy sakk- és malom táblát gyermekének!

Itt az ideje egy meghitt családi hagyományt beiktatni a hét valamely napjára, ehhez pedig a Szoti játékboltnál kapható családias társasjátékok kiváló eszközként használhatóak!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 05. 13:19, péntek | Helyi

Mindent vitt a szécsényi betörő

Gyanúsítottként hallgattak ki egy 38 éves férfit a nyomozók.

2020. Június 04. 10:55, csütörtök | Helyi

Elfogták a körözött személyt

Elfogatóparancs volt érvényben egy 31 éves férfi ellen.

2020. Június 04. 10:49, csütörtök | Helyi

Piktogrammal a gyalogosok biztonságáért

Nógrád megyében is előzzük meg, hogy balesetet szenvedjen egy mobilt, vagy fülhallgatót használó gyalogos.

2020. Június 03. 15:06, szerda | Helyi

Kutyákkal és lóháton Nógrád megye biztonságáért

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén teljesítenek szolgálatot a Készenléti Rendőrség munkatársai.