Városlista
2019. november 15, péntek - Albert, Lipót

Hírek

2019. Október 16. 08:28, szerda | Helyi
Forrás: jatekajandekaruhaz

“Társasan” szép az élet

“Társasan” szép az élet

Az önfeledt szórakozás mellett a társasjátékoknak komoly fejlesztő hatása is van a gyerekekre nézve.

A csapatszellemnek köszönhetően valósággal sziporkázik az apró minizsenik elméje, a közös vicces pillanatok pedig csak habként díszelegnek a tortán.

A lurkók korához mérten ma már számos képességfejlesztő társasjátékot kaphatunk. De miért is olyan kiemelkedőek a játékok körében?

A társasjáték előnye

Egyrészt egy kiváló lehetőség a gyerekeknek, hogy kipróbáljanak dolgokat, és nyugodtan kudarcot valljanak. A mai teljesítményorientált világban a lurkók már a tanulási próbálkozásaikra is osztályzatokat kapnak. A játékokban való bukások lehetőséget adnak nekik nyugodt körülmények között a taktikájuk átgondolására, így növelhető önbizalmuk.

Másrészt a játékok igazi felfedezőutak, így nagyon sok új ismerettel gazdagodhatnak.

Továbbá fejleszti a kreatív alkotóerőt, a szociális készségeket, gyakoroltatja a számtant, a nyelvtant, valamint támogatja az első tervezési lépéseket is. Hosszú távú hatásai között felsorakoztatható, hogy a közös családi estékkel hagyományt teremthetünk, amelyek által az élményt az egymás közötti minőségi interakciók teszik értékessé.

Társasok bűvkörében

A fiatalabb gyermekeknek egyértelműen egyszerűbb játékok ajánlottak.

A kisebbeket meglephetjük Bűvész társasjátékkal, amelyben egy Varázsdoboz vezeti be őket a bűvészkedés világába. A trükköket egyenesen bűvészek lektorálták. Unatkozni biztosan nem fognak, hiszen akár egy egész estés előadást is bemutathatnak az ifjú bűvész tanoncok. Ideális lehet még a Tik Tak Bumm nevezetű játék is, amelyben gyorsan kell szavakkal dobálózni a kihúzott kártya képeinek kapcsán.

Játék betűkkel, számokkal

A nagyobbacska lurkók már szintet léphetnek. Az óvodások, iskolakezdők szívesen játszanak számokkal, betűkkel kombinált társasjátékokkal.

A közkedvelt Blankoban például a betűkkel való ismerkedést és az iskolára való felkészülést élhetik meg. A szavak alkotása kifejezetten fejleszti beszédkészségüket. A Piatnik Rummikub segítségével a logikai és a kombinációs készségek is fejlődhetnek.

Stratégiai gondolkodás

Az idő előrehaladtával nem árt egyre nehezebb, stratégiai gondolkodást igénylő játékot beépíteni a hétköznapokba.

A Classic lóverseny társasjátékban akár 6 játékos lovai is egyszerre versenyezhetnek, a Piatnik römi kártyával pedig kitanulhatóak a kártyázás fortélyai. A komolyabb stratégiai alkotáshoz viszont mindenképpen szerezzen be legalább egy sakk- és malom táblát gyermekének!

Itt az ideje egy meghitt családi hagyományt beiktatni a hét valamely napjára, ehhez pedig a Szoti játékboltnál kapható családias társasjátékok kiváló eszközként használhatóak!

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 14. 10:12, csütörtök | Helyi

Cáfolat

A rendőrség reagál a sajtóban és a közösségi médiában megjelent valótlan állításokra, amely szerint a rendőrök nem megfelelően jártak el egy bántalmazott nő ügyében.

2019. November 13. 13:28, szerda | Helyi

6 gépkocsit törtek fel Salgótarjánban

A salgótarjáni nyomozók beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két férfit.

2019. November 13. 13:00, szerda | Helyi

Kábítószerrel kereskedett

Egy 30 éves nógrádmegyeri férfit fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2019. November 12. 10:52, kedd | Helyi

Balesetek az elmúlt napból - Nógrád megye

Az egyik balesettel érintett gépjárművet vezető nő ellenőrzése során az alkoholszonda pozitív jelzést adott.