Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2013. Október 24. 14:00, csütörtök | Helyi
Forrás: femcafe

Taroltak a magyar természetfotósok Londonban - Nézd meg díjnyertes képeiket

Taroltak a magyar természetfotósok Londonban - Nézd meg díjnyertes képeiket

Három magyar fotós is kapott díjat az idén 49. alkalommal megrendezett rangos eseményen, melyet a londoni Természettudományi Múzeum és a BBC Worldwide hirdetett meg.

Az idei Wildlife Photographer of the Year pályázat nagydíjának felnőtt nyertese Greg du Toit lett Az elefántok esszenciája című fotójával. A dél-afrikai fotós afrikai elefántokat fényképez, amióta csak fényképezőgépet fogott a kezébe.

„Évek óta próbálok olyan képet készíteni, amely megragadja ezeknek az állatoknak a különleges energiáját és tudatos lényét, amit mindig érzek, amikor találkozom velük” – mondta.

Az ifjúsági kategória fődíját Udayan Rao Pawar indiai fotós kapta a Kicsit zsúfolt az anya feje című képéért. Egyik éjszaka Udayan a gaviálok fészkelő telepe mellett táborozott a Chambal-folyó partján. A két csoport mindegyikében több mint 100 nemrég kikelt gaviál nyüzsgött. Napkelte előtt a fotós lekúszott a partra, és elrejtőzött egy szikla mögött a kicsinyek közelében.

„Hallottam, amint kis, nyöszörgő hangokat hallattak” – mondta Udayan. „Nemsokára egy nagy nőstény bukkant fel a vízből a part közelében. Néhány fiatal gaviál odaúszott, és felkapaszkodott a fejére. Talán így nagyobb biztonságban érezték magukat.” mondta.

A felnőtt kategóriában három magyar természetfotóst is díjaztak, íme csodálatos képeik. Kinek melyik a kedvence?

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 19:50, kedd | Helyi

4iG: az Antenna Hungária holding társaságként működik tovább.

Az Antenna Hungária Zrt.-ből az infrastruktúra és a kereskedelmi egységek is leválnak, ezzel külön vállalatokban működnek tovább a kereskedelmi, valamint az infrastruktúra divíziók.

2024. Május 21. 12:00, kedd | Helyi

Idén csaknem ötszáz oktatási intézmény pályázott az állatbarát címre.

Negyedik alkalommal hirdette meg az állatvédő és állatbarát címek elnyerését célzó pályázatát az Állatorvostudományi Egyetem és az Állatvédelem gyerekeknek Facebook-oldal, amelyre az idén csaknem ötszáz oktatási intézmény nevezés

2024. Május 21. 11:11, kedd | Helyi

Falba rejtett pénz.....

Kifosztotta idős áldozatát egy 18 éves Karancskeszin élő férfi, majd az asszonytól zsákmányolt pénz egy részét otthonának falába dugta el.

2024. Május 21. 09:00, kedd | Helyi

Hajóbaleset Verőcénél - Mahosz-szóvivő: vélhetően nagy sebességgel ütközött a motorcsónak.

A motorcsónak típusából arra lehet következtetni, hogy nagy sebességre volt képes a hobbihajó, a roncsokból ítélve pedig gyaníthatóan nagy sebességgel is ütközött mondta a Magyar Hajózási Országos Szövetség (Mahosz) szóvivője.