Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Február 27. 11:39, csütörtök | Helyi

Tárlatvezető applikációt fejlesztett a nemzeti kegyhely

Tárlatvezető applikációt fejlesztett a nemzeti kegyhely

Újgenerációs, digitális tárlatvezető applikációt hoztak létre Mátraverebély-Szentkúton, hogy a látogatók a kegyhely teljes területét önállóan is bejárhassák, ugyanakkor teljeskörű információt kapjanak a bazilika műemlékeiről, a csodatévő Szűzanyáról, a szintén csodáiról híres forrásvízről, a remetebarlangokról és a számtalan látnivalóról a Nógrád megyei ferences zarándokhelyen.

Március 1 -jétől már minden mobiltelefonra letölthető a tárlatvezető applikáció, amelyet a katolikus nemzeti kegyhelyen fejlesztettek az egyre nagyobb számban érkező zarándokok számára. A látogatók a kegyhely recepciójánál, éttermében wifi segítségével ingyenesen letölthetik az alkalmazást, majd önállóan, mégis tárlatvezetővel járhatják végig a nemzeti kegyhelyet.

A Locbee egy GPS alapú rendszer, ezáltal a kegyhelyhez kapcsolódó információk mindig automatikusan megjelennek a megfelelő helyen. Az alkalmazás tulajdonképpen egy idegenvezetőként viszi végig a látogatót az előre definiált útvonalon. A zarándokok hanganyagokat hallgathatnak, fotókat nézhetnek, szövegeket olvashatnak a kegyhely történetéről, egyedülálló műemlékeiről, a búcsúkról, a ferences atyák mindennapjairól, anélkül, hogy bármilyen adatot megadnának.

Az alkalmazás Android és iOS operációs rendszert használó okostelefonokra telepíthető, amelyek Bluetooth 4.0 technológiával működnek. Ez azért fontos, mert a funkció képes több mint háromszáz méterre adatokat továbbítani, illetve ennek köszönhetően akár offline módban is használható.

További információ: www.szentkut.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

A közgyűlés előtt számolt be Nógrád vármegye rendőrfőkapitánya.

A beszámolót egyhangúlag elfogadta a képviselőtestület.

2024. Április 25. 08:44, csütörtök | Helyi

Kétnapos állásbörze a Corvinus Egyetemen.

Kétnapos a Corvinus Egyetem idei karrierexpója, ahol több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni szerdán és csütörtökön.