Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Január 29. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Tarjániak Erdei Zsolt madárfészkében

Tarjániak Erdei Zsolt madárfészkében

A felkészülés sem unalmas a Salgó Boksz SE-nél.

A két húzóember edzőtáborban pallérozódott, a napokban pedig bejelentették, hogy hárman tagjai lesznek az Erdei Zsolt vezette Madárfészek Ökölvívó Akadémiának, de továbbra is az SBSE színeit képviselik majd.
Szőrös Márk másodszor volt tagja az év elején esedékes nemzetközi edzőtábor keretének. Tizenegy napot töltött Kubában a magyar ökölvívó válogatott-keret a földkerekség első számú boksznagyhatalmának edzőtáborában. A Havannába kiutazó 21 magyar ökölvívó fele-fele arányban oszlott meg a tapasztalt felnőttek (többek között Bacskai Balázs Európa-bajnok) és a reményteljes juniorok és ifjúságiak, illetve az ifikorból éppen kinövő, tizennyolc éves klasszisjelöltek (mint például Szőrös Márk) között. Mint a szövetség honlapján olvashatjuk, az első két napon hajnali futás vezette be a programot, majd technikai-taktikai foglalkozás a puritán felszereltségű edzőbázison, hol a szabadban, hol az edzőteremben, együtt a jobbára tizenhét éves, számos korosztályos világbajnokot is felvonultató kubai utánpótlás kerettel. Három délelőtt éles összecsapások zajlottak, meccsenként három menetben, vérbeli mérkőzéshangulatban. Válogatottunk két alkalommal ellátogatott egy-egy találkozóra a Havanna túlsó végén fekvő Wajayba, a Finca Rancho Luna nevű táborba, a „Bajnokok Kiképzőhelyére”, a felnőtt válogatott edzőközpontjába.
- Remekül sikerült ez az alapozó, tapasztalatszerző táborozás, amellyel az év végi ünnepek pihenője után ráhangolódtak a versenyzők a 2014-es esztendő feladataira. A tizenegy nap legnagyobb pozitívuma az volt, hogy mindennap együtt dolgozhattunk a kubaiakkal, egy olyan bokszkultúra képviselőivel, amelyre az erőn, a gyorsaságon, a páratlan fizikai képességeken kívül a macskaügyesség és a boszorkányos egyensúlyérzék a legjellemzőbb. Egyik-másik ellenfelünk olyan szögekből is eredményesen ütött, ahonnan épeszű, normális ember meg sem kísérelné, nekik azonban ez is ment – összegzett a szövetségi kapitány, Kovács László a szövetség honlapján.
- Fárasztó volt, de jól jött az edzőtábor, úgy érzem, hogy sokat fejlődtem mind erőlétben, mind pedig technikailag – mesélte lapunknak Márk.
Csapattársa, Oláh Gergő is edzőtáborozott, ő Tatán vett részt egy háromnapos összetartozáson, ahol felmérték fizikai állapotát.
Botos Tibor tanítványai közül, Szőrösön és Oláhn kívül még Karvaj Zsolt, Zámbó Róbert és Botos Károly is jelen volt Erdei Zsolt akadémiájának megnyitóján. Madár szakmai vezetésével a napokban nyílt meg a Madárfészek Ökölvívó Akadémia, egyikeként annak a négy nagy központnak, amely a kiemelt sportágfejlesztési támogatás részeként jön létre a sportágban. Az újpesti Halassy Olivér Sportcsarnokban rendezett ünnepi megnyitón Simicskó István sportért felelős államtitkár fontos és örömteli eseménynek nevezte az akadémia létrejöttét. Jelezte, hogy a szövetség korábbi, átlagban évi 70 millió forintos költségvetésével szemben a kiemelt támogatás révén csak az idei első fél évben 524 millió forinthoz jut a magyar boksz, a 2020-ig terjedő időszakban pedig összességében 5,7 milliárd forintot kap. Az amatőrök és a profik között is világbajnoki címig jutott Erdei Zsolt akadémiáján 19 fiatal kezdte meg a munkát. Ők mostantól a Madárfészekben edzenek, Budapesten tanulnak, ám a versenyeken eredeti klubjaiknak szerzik majd a pontokat, helyezéseket. A 14-20 éves versenyzők között magyar bajnokok és érmesek, sőt, világversenyen dobogós bokszolók is vannak. A fiatalok számára külön motivációt jelenthet, hogy Madár nem csupán felügyeli a szakmai munkát, de együtt is edzhetnek vele, illetve Bedák Zsolttal. A két profi öklöző ugyanis a Halassy Sportcsarnokban készül a március 8-ai, kecskeméti gálára, amelyen Erdei a Bokszvilágszervezet Európa-bajnoki övéért lép ringbe.
A megnyitó során egyesével ringbe szólították a fiatalokat, elmondták az eredményeiket, és pár perces közös árnyékolást mutattak be Erdei Zsolttal. Szőrös, Oláh és Karvaj is tagja lesz az akadémiának, de a versenyeken még mindig az SBSE színeit képviselik majd. Előbbinek még nem tisztázott az iskola, ő még albérletben lakik majd, és hetente kétszer jár esti tagozatra. Gergő és Zsolti azonban nappalisok lesznek, kollégistaként. Nyomon követjük pályafutásukat és beilleszkedésüket.
A következő hetekre sem a pihenés lesz jellemző, hétfőtől ismét edzőtáborba vonulnak, Tatán egy hét alatt, napi két-három edzéssel készülnek majd. Hamarosan pedig már versenyeken is bizonyítaniuk kell a salgótarjániaknak.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Híreink

Címkék: erdei zsolt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.