Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2016. Augusztus 10. 08:45, szerda | Helyi
Forrás: Salgótarján

Támogatott tanulói bérletek

Támogatott tanulói bérletek

A város önkormányzata döntött arról, hogy a következő iskolai tanév szeptembertől decemberig tartó időszakában helyi járatú bérlettámogatásban részesíti az arra jogosult diákokat.

A rendelet értelmében 100%-os bérlettámogatást kaphat az a tanuló, aki Salgótarján Megyei Jogú Város közigazgatási területén lakóhellyel, illetve ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkezik, kivéve a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégiumban kollégiumi tagsági viszonnyal rendelkező tanulót; a Salgótarján közigazgatási területén működő, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ által fenntartott általános iskola kötelező felvételt biztosító tagintézménnyel tanulói jogviszonyban áll; aki rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult és aki a lakóhelyétől, illetve tartózkodási helyétől a tagintézménybe való utazás során helyi vagy helyközi menetrendrend szerint közlekedő autóbusszal legalább három megállóhely távolságot tesz meg.

Címkék: bérlet, salgótarján

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 08:17, vasárnap | Helyi

Kínos hiba borzolja az iPhone/iPad tulajok kedélyeit

2024. Május 19. 08:00, vasárnap | Helyi

Zápor, zivatar kialakulhat!

Napos-gomolyfelhős időben lesz részünk, több napsütésre a Dunántúlon számíthatunk. A Dunántúlon csak elszórtan, a Dunától keletre viszont több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok, néhol felhőszakadásra és jégesőre is számíta

2024. Május 19. 07:47, vasárnap | Helyi

Az út Indiába

Éppen ma 526 éve, hogy Vasco da Gama portugál hajós felfedezte Afrika megkerülésével a tengeri utat Indiába. Mindez 1498. 05. 20-án történt.

2024. Május 19. 07:23, vasárnap | Helyi

Pünkösd

Az elnevezés a görög pentekosztész, azaz ötvenedik szóból ered, a húsvét szombat utáni ötvenedik napon ünneplik.