Városlista
2021. április 22, csütörtök - Csilla

Hírek

2021. Január 07. 16:54, csütörtök | PR

Támasztólétra a biztonságos magasságért

Támasztólétra a biztonságos magasságért

A magaslati munkák biztonságos elvégzéséhez számos eszköz áll rendelkezésre. Az erre alkalmas legalapvetőbb eszközök a különböző létrák, melyek jól szállítható és könnyedén felállítható opciót jelentenek.

A támasztólétrák az egyszerűbb létrák vonalát képviselik, ennek ellenére kiváló segédeszközök.

Munka a magasban

Legyen szó ház körüli kisebb-nagyobb feladatokról, esetleg komolyabb szakmunkákról, bizony, könnyen lehet, hogy nem támaszkodhatunk a talajra, hanem a magasabb régiók felé kell törnünk, hogy elvégezhessük az elvégzendőt. Ezen teendők sora az ablakpucolástól a festésen át, a tetőn végzendő munkákig terjedhet. A közös pont pedig mindenképpen a biztonság, hiszen minden munka legfontosabb alapja ez.

A magaslati munkavégzésekre különböző kiegészítők érhetők el a piacon, mint például létrák, gurulóállványok és különböző emelvények. Ezek rendkívül széles felhasználási skálát fednek le, így mindenki megtalálhatja a számára leginkább használható opciót. A támasztólétrák pedig éppen azt a kategóriát képviselik, mely a háztartásban és komoly szakmunkák esetén egyaránt jól alkalmazható.

Fokokra alapozott biztonság

A támasztólétrák – ahogy nevük is sejteti – tulajdonképpen a legegyszerűbb létratípusok, melyeket hozzá kell támasztanunk egy falfelülethez, hogy biztonságosan használhassuk őket. Épp ezért, az ajánlások leginkább kisebb magasságokhoz ajánlják, hiszen – bár biztonságos megoldás – az elérhető opciók közül ez nyújtja a legkisebb védelmet.

Ennek leginkább a már említett támasztás az oka. Ha valakinek volt már dolga ilyen létrákkal, minden bizonnyal magabiztosan használja azokat, ugyanakkor mindenkinek érdemes figyelnie a biztonságos felállításra. Ehhez a megfelelő dőlésszög a kulcs, hiszen, ha erre nem figyelünk, a támasztólétra eldőlhet, vagy mászás közben megcsúszhat és máris kész a baj.

Persze az aggodalmak terén sem érdemes túlzásokba esni, hiszen ettől függetlenül masszív és biztonságos eszközökről van szó. Az anyagválasztás jellemzően alumínium, mely amellett, hogy megfelelő alátámasztást nyújt, az anyag könnyebb súlya által a szállítást is megkönnyíti. Emellett már szinte előírásszerű, hogy a fokok bordázottak, ezzel csökkentve minimálisra annak veszélyét, hogy lábunk megcsússzon a felületükön.

Típusok a támaszban

A támasztólétrák között is találkozhatunk háztartási, félprofi és ipari modellekkel, melyek nem csak árukban, de bizonyos jellemzőikben is különböznek. A legalacsonyabb és értelemszerűen legegyszerűbb modellek a háztartásiak, melyek ténylegesen a legalapvetőbb ház körüli munkáknál lehetnek segítségünkre. Eggyel komolyabb erőt képviselnek a félprofi létrák, melyek már mesteremberek igényeit is kiszolgálhatják.

A legkomolyabb szerkezetek az ipari támasztólétrák, melyek akár több, egymásba csúsztatható panelből is állhatnak, ezzel biztosítva a minél magasabb munkavégzést. Ezek a modellek már biztonságos kampókkal rögzülnek a tetőkhöz, emelésük pedig húzókötelekkel is megoldható. A professzionális támasztólétrák azonban már tényleg csak azok számára készülnek, akik komoly munkavégzés mellé szeretnék használni.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 19. 13:59, hétfő | PR

Tervezzünk kirándulást Székesfehérvárra!

Székesfehérvár leginkább a királyok városaként szokták emlegetni. Fejér megye megyeszékhelye egy olyan dinamikusan fejlődő város, mely számos kulturális és közéleti látnivalóval és programmal várja a látogatókat.

2021. Április 16. 13:53, péntek | PR

Világméretű koncerttel jelentkezik Leslie Mandoki és csapata

A pandémia miatti koncertstop egy különleges produkciót hívott életre, a zenei show résztvevői a digitalizáció segítségével a földrajzi távolság ellenére együtt játszanak, rengeteg nézőhöz eljutva.

2021. Március 19. 15:40, péntek | PR

A Jánosik Kft. takarítja Magyar Nemzeti Múzeumot

A Jánosik és Társai Kft. nyerte meg a Magyar Nemzeti Múzeum takarítására kiírt közbeszerzési eljárást 2+1 évre.

2021. Március 11. 15:29, csütörtök | PR

Megéri fizetni a próbavizsgáért?

Új lehetőség nyílt meg a nyelvvizsgára készülőknek. A próbavizsga már elérhető néhány vizsgaközpontban, ám természetesen ennek is ára van. Érdemes-e próbavizsgát tenni, vagy egyből az éles vizsgának fussunk inkább neki?