Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. December 12. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Tájékoztató a téli időjárás veszélyhelyzeteinek kezeléséről

Tájékoztató a téli időjárás veszélyhelyzeteinek kezeléséről

Közös sajtótájékoztatót tartott az intézkedésekről Nógrád megyében a védelmi bizottság elnöke, a katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója és a rendőr-főkapitányság megbízott főkapitány-helyettese.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságon a téli időszakra vonatkozó rendkívüli helyzetek kezelésével kapcsolatosan szakmai protokoll került kiadásra mely részletesen szabályozza a szélsőséges téli időjárási körülmények beköszöntésekor a főkapitányságra háruló feladatok végrehajtását, a társszervekkel való együttműködés és a lakosság tájékoztatásának rendjét, folyamatát. Ennek alapján kidolgozott tervek és adattárak biztosítják az időjárás, vagy baleset következtében járhatatlanná vált utakon a közlekedési rend fenntartásával összefüggő rendőri feladatok végrehajtásához szükséges, illetve a mentésben résztvevő rendőri szervek és az együttműködők feladatellátásához szükséges intézkedéseket, továbbá a vezetés és a kapcsolattartás rendjét.
A társszervekkel és az együttműködőkkel, így a Megyei Védelemi Bizottsággal, a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal, a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel, valamint a Polgárőrséggel a kapcsolattartás ebben az időszakban folyamatos.
A rendőrség ügyeletére érkező, az időjárási körülményekkel összefüggő lakossági bejelentéseket kiemelt figyelemmel kezeljük.
A helyi önkormányzatokkal együttműködve a körzeti megbízottak fokozottan és visszatérően ellenőrzik a lakott területektől távolabb, erdős területeken, illetve tanyákon élőket, a rendelkezésre álló információk szerint egyedül élő idős személyeket. Ha a rendőrök az ellenőrzés során a kihűlés közvetlen veszélyét állapítják meg, úgy haladéktalanul intézkedünk a mentőszolgálat értesítésére.
Fokozott figyelmet fordítunk a közterületen élő hajléktalan személyeket fenyegető kihűlés megelőzésére is, melynek végrehajtására. A rendőrkapitányságok intézkednek az illetékességi területükön lévő, hajléktalan személyek által használt közterületek, ingatlanok feltérképezésére. A feltérképezett, hajléktalanok által használt területeket a közterületi járőrszolgálat ellátása során rendszeresen, visszatérően ellenőrizzük a hajléktalanok kihűlésének és a sérelmükre bűncselekmény elkövetésének megelőzése érdekében.
A hivatalosan működő hajléktalan szállók és karitatív intézmények visszatérő ellenőrzésére is fokozott figyelmet fordítunk, ezzel megelőzve a hajléktalanok egymás közötti konfliktusának kialakulását. A szállók üzemeltetőit a kapcsolat felvételi és segítségkérési lehetőségekről tájékoztattuk, az elérhetőségek kölcsönös pontosítása megtörtént.
A kihűléssel veszélyeztetett személyek azonnali ellátása érdekében a közterületi szolgálatban résztvevő szolgálati gépjárművekben takarókat, valamint termoszban meleg teát tartunk, melyekkel a mentőszolgálat megérkezéséig lehetőség van a bajba jutott részére segítséget nyújtani.

Forrás: police.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 15:45, csütörtök | Helyi

Szerbiában elfogtak egy férfit, aki az elnök megölésével fenyegetőzött.

Elfogtak egy zombori férfit csütörtökön, aki a közösségi médiában Aleksandar Vucic köztársasági elnök meggyilkolásával fenyegetőzött - közölte Ivica Dacic belügyminiszter.

2024. Május 16. 09:10, csütörtök | Helyi

Maruzsa Zoltán: idén 200 ezer notebook kerül az iskolákba.

Két éve 120 ezer digitális eszköz beszerzése történt meg, tavaly 140 ezer eszközé, az idén pedig 200 ezer notebook kerül a magyar általános és középiskolákba szerte az országban.

2024. Május 16. 08:54, csütörtök | Helyi

A fenntarthatósághoz és a digitalizációhoz fűződő viszonyról beszélgetett Áder János Kék bolygó podcastok felvétel.

A különböző generációk fenntarthatósághoz és digitalizációhoz fűződő viszonyáról beszélgetett Áder János korábbi köztársasági elnök Kék bolygó című podcastja következő két adásának nyilvános felvételén.

2024. Május 16. 08:21, csütörtök | Helyi

Megállapodással deklarálták az együttműködést.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, és a Balassagyarmati Fegyház és Börtön parancsnoka egységes szerkezetbe foglalta a két szervezet megújított együttműködési megállapodását.