Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. November 29. 13:30, péntek | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Szuperlabor épült a salgótarjáni Bolyai gimnáziumban

Szuperlabor épült a salgótarjáni Bolyai gimnáziumban

Mintegy háromszázmillió forintos európai uniós támogatással tíz oktatási intézményt kiszolgáló természettudományos labor épült a salgótarjáni Bolyai János gimnáziumban - közölte a projekt menedzsere az MTI-vel.

Mesterné Fancsik Györgyi tájékoztatása szerint az új labor hat városi és négy környékbeli oktatási intézmény tanulóinak segít a természettudományi pályára való felkészülésben.
Hozzátette, hogy Salgótarján önkormányzata és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ együttműködésében indították el a természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítását célzó fejlesztést, az építési munkálatokat a héten fejezték be. A projektmenedzser elmondta: a beruházás keretében kialakítottak két, egymástól elválasztható, 20-20 ember befogadására alkalmas laborhelyiséget, ahol az asztalokat a tanulói kísérletekhez megfelelő csatlakozókkal, megvilágítással, s vizesblokkal látták el. Kialakítottak továbbá egy tanári szobát, egy vegyszerraktárat, egy előkészítő és egy veszélyeshulladék-gyűjtő helyiséget. A laborban az oktatást egyebek mellett interaktív táblaszett, mikrofon- és hangosítórendszer, HD-kamera, 3D-s szemüvegek segítik.
Mesterné Fancsik Györgyi kitért arra, hogy jelenleg a laboreszközök és a vegyszerek beszerzése zajlik, a korszerű laboratóriumot a diákok várhatóan januárban vehetik birtokba. Salgótarján általános iskoláinak tanulói mellett azt a kazári, az etesi, a ceredi és a karancslapujtői diákok évente 300 órában használhatják.
A Bolyai János Gimnázium és Szakközépiskola igazgatója, Pálfalvai Zoltán elmondta: a program szervezői és a labormunkába bekapcsolódó iskolák vezetői az oktatási bázistól a környezettudatos szemlélet erősítését, továbbá a pályaválasztásban a természettudományos fakultás népszerűbbé válását, illetve a választható szakok presztízsnövekedését várják.

Címkék: gimnázium

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.