Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. Március 11. 13:30, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Szügyön idén 250 új munkahely létesülhet

Szügyön idén 250 új munkahely létesülhet

Szügyön idén 250 új munkahely létesülhet. A község idei költségvetésének négyötödét teszik ki a saját bevételek - mondta a település független polgármestere az MTI-nek.
Az 1500 lakosú nyugat-nógrádi Szügy polgármestere, Markó Antal az mondta, az utóbbi tíz év munkájának eredményeként olyan ipari bázis alakult ki a község ipari területén, amely csaknem ezer embernek ad munkahelyet. Szügyben működik többek között a Parat Automotive Kft., a Textil Cabrio Kft., a Zollner Kft. vagy az Elektronikai Győri-Kovács Alkatrészgyártó Kft. A polgármester tájékoztatása szerint a cégek idén is fejlesztenek, és újabb 250 munkahely létesül a községben.
Markó Antal közölte, hogy idén 295 millió forintos költségvetéssel gazdálkodnak, négyötödnyi részt tesznek ki a saját bevételek, és csak egyötödnyi az állami támogatások aránya. Mint mondta, az állami adósságátvállalással a szügyi önkormányzat is megszabadult a hitelétől. A kommunális és a gépjárműadó mellett több mint százmillió forint iparűzési adóval számolnak 2013-ban - jegyezte meg.
Markó Antal kitért arra, hogy a nagyipar mellett a mikrovállalkozásokkal is foglalkoznak, idén elkészül egy napi 1000-1500 liter tejet feldolgozó üzem, valamint egy 20-30 darab sertést feldolgozó húsüzem. Egy harmadik magánvállalkozás pedig sajtüzemet készít elő.

Címkék: Szügy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 08:58, vasárnap | Helyi

Csíksomlyói búcsú - Csíksomlyói szónok: csak éltető és élő, tevékeny hittel lehet békét teremteni.

Csak éltető és élő, tevékeny hittel lehet békét teremteni ebben a háború sújtotta világban, amikor fizikai, szellemi, lelki háború tör ránk, ezért van szükség a hitben és szeretetben való megújulásra.

2024. Május 19. 08:22, vasárnap | Helyi

Kínos hiba borzolja az iPhone/iPad tulajok kedélyeit

és nem igazán találják a magyarázatot a felhasználók arra, ami az iOS 17.5 telepítése után történik. A LEGUTÓBBI IOS FRISSÍTÉS RÉG KITÖRÖLT MEZTELEN FOTÓKAT ÁLLÍTHAT VISSZA.

2024. Május 19. 08:00, vasárnap | Helyi

Zápor, zivatar kialakulhat!

Napos-gomolyfelhős időben lesz részünk, több napsütésre a Dunántúlon számíthatunk. A Dunántúlon csak elszórtan, a Dunától keletre viszont több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok, néhol felhőszakadásra és jégesőre is számíta

2024. Május 19. 07:47, vasárnap | Helyi

Az út Indiába

Éppen ma 526 éve, hogy Vasco da Gama portugál hajós felfedezte Afrika megkerülésével a tengeri utat Indiába. Mindez 1498. 05. 20-án történt.