Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2013. Április 22. 09:21, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Sztrájk a Lufthansánál, törölték a budapesti járatokat

Sztrájk a Lufthansánál, törölték a budapesti járatokat

Figyelmeztető sztrájk kezdődött hétfőn hajnalban a Lufthansa német légitársaságnál, a munkabeszüntetés miatt valamennyi budapesti járatot törölték.

A legnagyobb német légitársaság 13 Budapestre tartó és 13 Budapestről induló járatát törölte a hétfői menetrendből.
Az egynapos sztrájk a Lufthansa teljes menetrendjét felborítja, az 1720 Németországból induló járat közül csak 32 tud felszállni.
A cég leányvállalata, a Germanwings diszkont légitársaság járatait nem érinti a földi személyzet munkabeszüntetése.
A sztrájkot a ver.di szakszervezeti szövetség hirdette meg, amely 5,2 százalékos fizetésemelést követel a földi kiszolgáló személyzetnek és a kabinszemélyzetnek, összesen mintegy 33 ezer munkavállalónak és garanciát kér a munkahelyek megtartására.
A munkaadó jóval alacsonyabb, legfeljebb 3 százalékos, szakmák szerint differenciált, egyes beosztásokban pedig a teljesítménytől függő béremelést javasol. A tárgyalások újabb fordulóját április 29-én tartják.
A szakszervezet legutóbb március 21-én tartott sztrájkot. Akkor a tervezett járatok mintegy 40 százaléka, összesen csaknem 700 járat maradt ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Hszi Csin-ping: Kína és Magyarország mindig barátok voltak

Kína és Magyarország mindig barátok voltak, de történelmük során most a legjobb a kapcsolat a két ország között - jelentette ki Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke csütörtökön Budapesten.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Orbán Viktor: támogatjuk a kínai békekezdeményezést

Támogatásáról biztosította az ukrajnai konfliktus lezárását célzó kínai békekezdeményezést csütörtökön, a Hszi Csin-ping kínai államfővel közösen tett sajtónyilatkozatában Orbán Viktor miniszterelnök.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:39, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor fogadta az állami látogatásra Magyarországra érkező kínai államfőt

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát