Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Január 04. 11:57, szerda | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Sztárok fociznak a gyerekekért a Gabora Gálán

Sztárok fociznak a gyerekekért a Gabora Gálán

Nyilasi Tibor, Détári Lajos, Véber György vagy Várhidi Péter is pályára lép az ezúttal is sztárok sorát felvonultató jótékonysági Gabora Gálán.

A szombaton a salgótarjáni sportcsarnokban sorra kerülő focigálát már huszadszor rendezik meg, a bevételt minden évben egy-egy gyermekintézmény kapja.
A 20 év alatt közel 60 millió forint gyűlt össze a gálák bevételeiből. Gabora János főszervező az MTI-nek elmondta: idén a salgótarjáni Beszterce lakótelepi általános iskola a kedvezményezett, a pénzből az iskola sportudvarát szeretnék felújítani.
Gabora János úgy fogalmazott: ebben az elanyagiasodott világban a részt vevő csapatok a saját költségükön jönnek, és nem kérnek semmilyen juttatást.
A hetvenszeres válogatott úgy izgul, mint az első válogatottsága alkalmával, vagy a világválogatott már hetekkel korábban érdeklődik, hogy telt ház lesz-e, kikkel kerültek egy csoportba - tette hozzá Gabora János, aki a rendezvényért az utóbbi tíz évben a Salgótarján Sportjáért, a Salgótarján Gyermekeiért és Ifjúságáért, és Nógrád megye Príma-díját is elnyerte.
Az idei gálán 11 csapat szerepel majd, az "A" csoportban a Ferencváros, az MTK és a Pécsi MSC, a "B"-ben a Győri ETO FC, a Hotel Salgó és az Újpest FC, míg bemutató- és gálamérkőzéseket játszik a Sport TV és a Játékvezetők csapata, a Coca-Cola Válogatott, a Gyöngyös Prompt és a Gabora Team.
A Salgótarjánban legnépszerűbb és mindig teltházas sporteseményen pályára lép többek között Ebedli Zoltán, Lipcsei Péter, Vincze Ottó a Fradiban, Kuttor Attila, Hajszán Gyula az ETO-ban, Illés Béla, Halmai Gábor az MTK-ban, Dárdai Pál, Bodnár László a Pécsben, Szlezák Zoltán, Mészöly Géza az Újpestben. A Sport TV második alkalommal, és teljes csapattal érkezik Salgótarjánba. A bírók csapatát erősíti Kassai Viktor vagy Oláh Gábor.
A gála játékvezetői: Arany Tamás, Ábrahám Attila, Tóth István és Varga Gábor.
A Gabora Gálát eddig legtöbbször, tízszer a Ferencváros csapata nyerte, a legutóbbit viszont az Újpest, amely először diadalmaskodott a jótékonysági rendezvényen.

Címkék: Gabora Gála

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:50, péntek | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 26. 08:40, péntek | Helyi

Társadalmi összefogással Nógrád tisztaságáért!

A Nógrád vármegyei rendőröknek is fontos a környezetük védelme, ezért csatlakoztak a TeSzedd! kampányhoz.

2024. Április 26. 08:30, péntek | Helyi

Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink.

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.