Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Május 29. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Szociális lakásokat építenének Füleken

Szociális lakásokat építenének Füleken

Európai uniós támogatásból építene szociális lakásokat a füleki önkormányzat a halmozottan hátrányos helyzetben levőknek. A pályázatokat várhatóan nyáron bírálja el az illetékes minisztérium.

Jaromír Kaličiak polgármester elmondta, gőzerővel dolgoznak a tervdokumentáción, és az engedélyeztetési folyamatokat is elindították. Mivel április 17-ig be kell nyújtaniuk a pályázatot, egy ügynökséget bíztak meg a projekt elkészítésével. A lakások a Vasút utcában, az egykori rendelőintézet helyén épülhetnek fel. Az épület évek óta üresen áll és balesetveszélyes. Tulajdonosa, a Szlovák Vasúttársaság március végén megkezdi a bontását.
Tizenkét háromszobás lakást alakítanának ki a lakótömbben. A lakások odaítélésének feltételei között szerepel, hogy csak füleki lakosok kérvényét fogadják el. Az igénylőnek munkaviszonyban kell lennie, és nem tartozhat a városnak. Kizáró ok lehet, ha a gyerekek iskolakerülők. Végül azt is figyelembe veszik, hogy az igénylő képes lesz-e rendszeresen fizetni a lakbért. Jaromír Kaličiak elmondta, már az első hátralék után kilakoltatják a nem fizető bérlőket.
A projekt összköltsége meghaladja a 600 ezer eurót, az önrész összege 5 százalékot tesz ki. „Több olyan alkalmazottunk is van – a városi hivatalban, az oktatási tanintézményekben –, akik lakásgondokkal küzdenek” – mondta a polgármester. A város vezetése szerint a beruházásnak köszönhetően egyrészt javítanának az érintettek életkörülményein, másrészt megakadályozhatják a fiatalok elvándorlását.

Forrás: ujszo.com

Vissza a kezdőlapra

Címkék: fülek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,