Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Január 28. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Szívinfarktust okozhat a keresztbe tett láb

Szívinfarktust okozhat a keresztbe tett láb

Megfelelően étkezik, rendszeresen mozog, megfelelő időt tölt minőségi alvással? Mégis megvan rá az esélye, hogy néhány rossz szokással növelje a szívbetegség kialakulásának kockázatát. Hogy melyek ezek? Kiderül a Fox News cikkéből.

A keresztbe tett láb például a szisztolés vérnyomást 7, a diasztolés vérnyomást 2 százalékkal emeli meg. Emellett az alsó lábszárban található vénákban gyulladást, súlyos esetben vérrögök kialakulását okozhatja. A szakértők ezért azt javasolják, 10-15 percnél huzamosabb ideig ne üljön keresztbe tett lábbal és emellett ha ülőmunkát végez, félóránként álljon fel egy néhány perces sétára.

Ne álljon összezárt térdekkel, mert az növeli a térdízületekre nehezedő nyomást. Mivel minden ízület a körülötte lévő izmokkal stabilizálódik, ezért összezárt térdek esetén csökken az izmok működésének hatékonysága, következésképpen megnő az ízületek munkája. Ezért amikor áll, kissé hajlítsa be térdét.

A hason alvás bár sokak számára kényelmes, ilyenkor a nyak ferde pozícióban van, ami a felső végtagokban fájdalmat, zsibbadást okozhat. Ezért jobb, ha még a tünetek jelentkezése előtt alvási pózt vált.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.