Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Április 25. 10:30, hétfő | Helyi

Színpadon emlékeztek Zenthe Ferencre

Színpadon emlékeztek Zenthe Ferencre

Névadójára, a Nemzet Színészére, Kossuth- és Jászai-díjas, kiváló és érdemes művészre, Salgótarján-Salgóbánya szülöttjére, Zenthe Ferencre emlékezett szombaton Salgótarján színháza.

Az emléknapon koszorúzás, amatőr színjátszó társulatok előadásai, és a hagyományos futóverseny várta az érdeklődőket Salgóbányán, ahol Zenthe Ferenc gyermekkorát töltötte.

Az Ipoly Erdő Zrt. Salgótarjáni Erdészete salgóbányai látogatóközpontjának udvarán áll 2008 óta Zenthe Ferenc mellszobra, amely központi helyszíne évek óta a színészre emlékező programoknak. Idén az Akkord Kohász Fúvós Kisegyüttes, valamint a Zenthe Ferenc Színház két művésze, Erki Gabriella és Máté Krisztián közreműködésével készült tisztelgő műsor, amely után Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere méltatta a Nemzet Színészét, majd a város, az erdészet, a színház és a művész tisztelői helyezték el virágaikat a szobor talapzatánál.

A folytatásban a közeli Geocsodák Házában három amatőr Nógrád megyei színtársulat lépett színpadra azokkal az előadásokkal, amelyekkel az idei Pajtaszínház Szemlén, a Nemzeti Színházban mutatkoztak be. A bárnai Pajtaszínház a Görbeország közepe című szerkesztett műsorral, a balassagyarmati Gyarmati Színkör John Whiting: Nincs miért című drámájával, a mátranováki Premier Ifjúsági Színpad Rejtő Jenő: Apósom, a vezér című jelenetével aratott osztatlan sikert a szép számú publikum előtt.

A Zenthe Ferenc Emléknapot a Salgó vára környékén megrendezett emlékfutás zárta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:11, csütörtök | Helyi

Az anyák napja eredete és ünneplése

Az anyák napja a család egyik fontos ünnepe, amelyet számtalan módon lehet felejthetetlenné tenni évről évre. Mióta ünnepeljük, és mitől válhat különlegessé? Magyarországon május első vasárnapján az anyákat ünnepeljük.

2024. Május 02. 18:00, csütörtök | Helyi

Das Weltauto: lassan átalakul a magyarországi használtautó-piac.

A magyarországi használtautó-piacon jelenleg az alsó-közép kategória a legnépszerűbb, az élen még a korábbi évtizedek hagyományosan erős márkái állnak.

2024. Május 02. 17:50, csütörtök | Helyi

A BMW autógyár miatt nőtt az érdeklődés a járműmérnöki képzés iránt Debrecenben.

Amióta a BMW bejelentette, hogy Debrecenben építi fel legújabb autógyárát, ugrásszerűen nőtt az érdeklődés a Debreceni Egyetem (DE) műszaki karának járműmérnöki képzése iránt.

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.