Városlista
2022. október 6, csütörtök - Renáta

Hírek

2022. Augusztus 03. 11:03, szerda | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: mti

Szijjártó: az egész világon érezteti drámai hatását a háború

Szijjártó: az egész világon érezteti drámai hatását a háború

Az ukrajnai háború az egész világon érezteti a drámai hatását - közölte a külgazdasági és külügyminiszter kedden a közösségi oldalán.

Szijjártó Péter bejegyzésében úgy fogalmazott: a háború és a szankciók nyomán rendkívüli világgazdasági kihívásokkal szembesülünk, az energiaellátás biztonságát érő kihívásokról már nem is beszélve.

Világszerte mennek fel az árak, szakadnak meg az ellátási láncok és válik bizonytalanná az eddig megingathatatlannak hitt energiaellátás - írta.

Hozzátette: New Yorkban - ahol az Atomsorompó Szerződés Felülvizsgálati Konferenciáján vett részt - egyetértett Ajmán Szafadi jordániai külügyminiszterrel abban, hogy a következmények a háború idejének kitolódásával még a mostaninál is jóval drámaibbak lesznek, így a legrosszabb még mindig előttünk van.

Egyetértettek abban is, hogy a nemzetközi törekvéseknek most már végre kizárólag a mielőbbi béketeremtést kéne célozniuk, és tartózkodni kellene a háborút meghosszabbító, annak következményeit súlyosbító lépésektől - emelte ki Szijjártó Péter.

Jelezte: a két külügyminiszter abban is egyetértett, hogy a kommunikációs csatornák elvágása végzetes hiba volna, az ugyanis teljesen ellehetetlenítené a békéről szóló tárgyalásokat. Márpedig tisztában kell leni azzal, hogy minden háború tárgyalásokkal ér véget - hívta fel a figyelmet a tárcavezető.

Szijjártó Péter mindezek alapján megerősítette a magyar pozíciót: azonnali tűzszünetre és a béketárgyalások haladéktalan megkezdésére van szükség.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 06. 16:40, csütörtök | Belföld

Menczer: felkészültünk a télre, Magyarország energiaellátása biztosított

Felkészültünk a télre, Magyarország energiaellátása biztosított - jelentette ki Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára csütörtökön, Cegléden.

2022. Október 06. 13:18, csütörtök | Belföld

Munkálatok miatt hétfőtől lezárások lesznek az M1-esen, az M3-ason és az M7-esen

Október 10-étől várhatóan november közepéig lezárások mellett újítják fel az M1-es, az M3-as és az M7-es autópályák különböző szakaszait - közölte a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

2022. Október 06. 13:16, csütörtök | Belföld

Agrárminiszter: folyamatos a lakossági tűzifaigények kiszolgálása

Folyamatosan szolgálják ki a lakossági tűzifaigényeket és növelik a termelési kapacitást az erdőgazdaságok - közölte Nagy István agrárminiszter, a minisztérium csütörtöki közleménye szerint.

2022. Október 06. 13:09, csütörtök | Belföld

Elfogták az embercsempészt, aki 49 migránst szállított

Ajka külterületén tartóztatták fel a rendőrök a migránsokat szállító embercsempészt.