Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Október 27. 07:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Szerdán tartja alakuló ülését Salgótarján új önkormányzata

Szerdán tartja alakuló ülését Salgótarján új önkormányzata

A fideszes fellebbezések miatt az eredetileg tervezettnél jóval később, 2014. október 29-én alakul meg az új salgótarjáni közgyűlés.

A 2014. október 12-i önkormányzati választás végeredményét a helyi választási bizottságnál és a bíróságon is megtámadta a Fidesz Salgótarjánban. A leváltott polgármester és néhány fideszes képviselőjelt a szavazatok újraszámlálását és új választás kiíírását kérte, ám fellebbezéseiket mind a választási bizottság, mind a bíróság elutasította.
A hosszadalmas procedúrák miatt ezért késleltetve állhat munkába az új városvezetés, és kezdheti meg munkáját az önkormányzat. Mivel minden jogi akadály elhárult, Salgótarján Megyei Jogú város közgyűlése Dóra Ottó (MSZP) polgármester vezetésével október 29-én szerdán, a városházán tartja meg alakuló ülését. Az ülés délelőtt 10 órakor kezdődik.

Címkék: fellebbezés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:18, hétfő | Helyi

Megtartották az Élet menetét Budapesten.

Megtartották az Élet menetét vasárnap, Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező, 20. alkalommal megrendezett séta résztvevői a Dohány utcai zsinagógától a Keleti pályaudvar előtti térre vonultak.

2024. Május 06. 08:00, hétfő | Helyi

Szeles, de napos, meleg hétkezdet.

Csupán fátyol- és kisebb gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, zápor, zivatar kialakulásának minimális lesz az esélye.

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő