Városlista
2021. május 12, szerda - Pongrác

Hírek

2021. Március 18. 16:00, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mti - ilusztráció: pixabay

Szerbiában vett drogot rejtettek mások autójába

Szerbiában vett drogot rejtettek mások autójába

Vádat emeltek egy apa és a fia ellen, mert több mint harminc kiló marihuánát akartak Szerbiából Magyarországra csempésztetni két megtévesztett futárral

- tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t. Schmidt Gábor közölte: az apa és fia 2014 januárjában két autót vett a kábítószer szállításához, majd a család két barátjának azt mondták, hogy egy szerbiai munkalehetőség miatt ki kellene utazniuk Szabadkára.

Az apa 2014 márciusában Szerbiában egy ismeretlentől több mint 34 kilogramm marihuánát vásárolt, a fia pedig szólt a futároknak, akik elindultak a két autóval Szerbiába. Az apa egy szabadkai kocsmában várta őket, és mivel késő éjszaka volt azt kérte, aludjanak egy keveset. A két futár az apa járművében lepihent, miközben ő a két autó motorterében elrejtette a 37 csomag kábítószert.

A két futár hajnalban visszaindult Magyarországra, de a tompai határátkelőnél a pénzügyőrök megtalálták az autók motorterébe rejtett kábítószert, amelynek a hatóanyagtartalma különösen jelentős mennyiségű volt.

Mivel a két futár nem tudott a marihuánáról, megszüntették az eljárást ellenük. A vádlottak közül az apa szabadlábon védekezik, míg a fiát más ügy miatt tartják fogva.

A főügyészség a vádlottakat jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelemmel vádolta meg a Kecskeméti Törvényszéken.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 11. 15:05, kedd | Kék hírek

Bosszúból fogva tartották és ütötték-vágták

A vád szerint három férfi bosszúból egy lakásba zárt és életveszélyesen bántalmazott egy negyediket. A Fővárosi Főügyészség végrehajtandó börtönbüntetést indítványozva vádat emelt most a trió ellen.

2021. Május 11. 08:00, kedd | Kék hírek

Fejszével kergette élettársát

Fejszével támadt az élettársára egy 25 éves pápai férfi, gyanúsítottként hallgatták ki a veszprémi rendőrök a minap.

2021. Május 10. 18:10, hétfő | Kék hírek

Százmilliós adócsalás miatt vádat emeltek egy tatai cég vezetője ellen

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt vádat emelt a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség egy férfival szemben,

2021. Május 10. 15:01, hétfő | Kék hírek

Spanyolországból hozták haza az álrendőr fegyveres rablót

Eredményes kiadatási eljárást követően a Bács-Kiskun megyei nyomozók őrizetbe vették azt a román férfit, aki magát rendőrnek álcázva állított meg egy autót, és rabolta ki az utasait.