Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Augusztus 14. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Szeptembertől eltűnik a kamattámogatás

Szeptembertől eltűnik a kamattámogatás

Szeptembertől teljesen eltűnik a kamatkülönbség a támogatott lakáshitelek között. Akár új, akár használt lakásra veszi fel az ügyfél az otthonteremtési kamattámogatásos hitelt, ugyanúgy a minimális 6 százalékos kamatot kell majd fizetnie az első kamatperiódusban – írja a Világgazdaság.

Az sem számít már, hány gyereket nevel a hitelt felvevő család, a három- vagy többgyerekesek kamatelőnye is eltűnik. Sőt, a kamatperiódus hossza alapján sem lesz már különbség az árazásban, az ötéves kamatperiódusú kölcsönök pontosan ugyanolyan kamattal indulnak majd, mint az egyévesek.

Ennek az az oka, hogy a referenciaként szolgáló állampapírhozamok rendkívül alacsonyak, az egyéves kamatperiódus esetében mindössze 2,32, az ötévesnél 3,44 százalékosak. A vonatkozó kormányrendelet alapján a bankok használt lakások vásárlása vagy pedig bővítés és korszerűsítés esetén ezeknek a kamatoknak maximum a 80 százalékát plusz 3 százalékpontos kamatot kérhetnek el, új lakásnál két gyerekig 70 százalék plusz 3 százalékpont, három gyerektől 60 százalék plusz 3 százalékpont a kamatplafon. Ugyanez a kormányrendelet azt is kimondja: az ügyfél által fizetett kamat nem süllyedhet 6 százalék alá, ha a számítások így történne, akkor az állami támogatást mérsékelni kell.Ennek köszönhetően az állam az egyéves kamatperiódusú hitelekre már alig fizet kamattámogatást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár