Városlista
2023. február 8, szerda - Aranka

Hírek

2021. Március 23. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: Kertész Róbert, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Szeptember óta nem mért mélyponton a halálozások száma Nagy-Britanniában

Szeptember óta nem mért mélyponton a halálozások száma Nagy-Britanniában

A hétfőn ismertetett adatok szerint szeptember óta nem mért mélypontra csökkent a Covid-19 betegség okozta halálozások száma Nagy-Britanniában.

A koronavírus elleni oltásban a beadott első és a második dózisokkal együtt eddig több mint 30 millióan részesültek.

A brit egészségügyi minisztérium friss adatsora szerint az elmúlt 24 órában országszerte 5342 új koronavírus-fertőzöttet mutattak ki szűrővizsgálatokkal.

A hétfőn zárult egy hétben 38 398 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, 1897-tel, 4,7 százalékkal kevesebbet, mint egy héttel korábban.

Az év elején még naponta izoláltak több mint 60 ezer, esetenként csaknem 70 ezer új koronavírus-fertőzöttet Nagy-Britanniában.

A naponta regisztrált új fertőzéses esetek száma azzal együtt is folyamatosan csökken, hogy az angliai általános és középiskolákban éppen két hete újraindult az oktatás, és ezzel egy időben 80-100 százalékkal megugrott a naponta elvégzett koronavírustesztek száma, mivel a középiskolás diákok hetente több szűrővizsgálaton esnek át.

A brit egészségügyi minisztérium hétfői beszámolója szerint az elmúlt 24 órában 1,9 millió, az utóbbi egy hétben 9,27 millió koronavírus-szűrést végeztek el országszerte.

Ugyancsak folyamatosan és jelentősen csökken a koronavírus-fertőzés okozta Covid-19 betegség miatt újonnan kórházi kezelésre szorulók száma.

A szaktárca hétfői tájékoztatása szerint az elmúlt egy hétben 3168 beteget kellett kórházba szállítani, 870-nel, 21,5 százalékkal kevesebbet, mint az egy héttel korábbi azonos időszakban.

A legnagyobb ütemben a halálozások száma csökkent.A brit kormány számítási módszertana szerint - amely a koronavírus-fertőzés megállapítása után 28 napon belül bekövetkező haláleseteket veszi figyelembe - a hétfőn zárult 24 órában 17 páciens haláláról érkezett jelentés.

Legutóbb szeptemberben, a mostani nagy-britanniai járványhullám felfelé ívelő szakaszának kezdete előtt történt ennél kevesebb napi haláleset.

Az idei év elején voltak olyan időszakok, amikor meghaladta a napi 1300-at a Covid-19 betegségben elhunytak száma Nagy-Britanniában.

A brit egészségügyi minisztérium hétfői tájékoztatása szerint az elmúlt egy hétben 593-an haltak meg a Covid-19 betegség miatt, 421-gyel, 41,5 százalékkal kevesebben, mint a múlt hétfőn zárult egyheti időszakban.

A brit egészségügyi hatóságok szerint ezekben a folyamatokban most már egyértelműen a koronavírus elleni oltások hatása látszik.

Az egészségügyi minisztérium hétfőn közzétett adatai szerint a nagy-britanniai oltási kampány december 8-i kezdete óta 27 997 976-an kapták meg a koronavírus elleni vakcina első dózisát, a második adagban 2 281 384-en részesültek, vagyis az eddig beadott oltások száma az első és a második dózisokkal együtt meghaladta a 30 milliót.

A brit kormány célkitűzése az, hogy július végére a teljes brit felnőtt lakosság - hozzávetőleg 52,7 millió ember - megkapja a koronavírus elleni oltás első adagját.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 08. 07:32, szerda | Külföld

Rengeteg amerikai fegyvert vásárolnak a lengyelek

Az amerikai külügyminisztérium jóváhagyta rakétarendszerek eladását legfeljebb 10 milliárd dollár (mintegy 3700 milliárd forint) értékben Lengyelország számára - jelentette be az amerikai védelmi minisztérium kedden.

2023. Február 07. 13:53, kedd | Külföld

Ukrajnai háború - Sojgu: sikeres az orosz előrenyomulás Bahmutnál és Vuhledarnál

Sikeresnek nevezte a harci műveletek előrehaladását Artemivszk (Bahmut) és Vuhledar térségében kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter.

2023. Február 07. 07:41, kedd | Külföld

Fehér Ház: az Egyesült Államok nem keresi a konfliktust Kínával, de megvédi szuverenitását

Az amerikai hatóságok a felszínen és a tenger alatt is változatlanul gyűjtik a szombaton megsemmisített kínai információs léggömb darabjait - jelentett ki a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsának kommunikációs koordinátora.

2023. Február 06. 13:17, hétfő | Külföld

Norvégia öt év alatt 75 milliárd koronával támogatja Ukrajnát

Norvégia a következő öt évben összesen 75 milliárd norvég koronával (2647 milliárd forint) támogatja majd Ukrajnát - jelentette be hétfőn az oslói kormány.