Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Szeptember 15. 13:30, kedd | Helyi
Forrás: 3100.hu

Szeptember 19-én lesz látható a Medves-vidékről szóló epizód a Hazajáróban

Szeptember 19-én lesz látható a Medves-vidékről szóló epizód a Hazajáróban

2015. szeptember 19-én, 13:20-kor tűzi elsőként műsorra – mint új epizódot – a Duna TV a Hazajáró Medves-vidéken forgatott epizódját. Címe: Medves-vidék – A Nógrád-Gömöri bazaltvidék.

A sorozatnak volt már salgótarjáni vonatkozású momentuma, hiszen az egyik epizódban a Radnai-havasokba, a Horthy-csúcsra látogattak el, amely helyszín kapcsán természetesen a salgótarjáni leventék tragédiájáról is megemlékeztek. A stáb meghívására akkor a Salgótarjáni Hegymászó Club tagjai is részt vettek a forgatáson: a csúcson találkoztak a forgatócsoporttal, ahonnan együtt vonultak le a Mosolygó-tó katlanába, a baleset emlékére 2003-ban állított kopjafához, melyet közösen megkoszorúztak.

A Hazajáró stábját ismét a Salgótarjáni Hegymászó Club tagjai; Lőrincz Gyula és Sótér Zsolt fogadták a Medves-fennsíkon, kiegészülve Prakfalvi Péterrel, a Novohrad – Nógrád Geopark geológusával. A forgatás még nyáron, június közepén zajlott a térségben, akkor nekünk is volt szerencsénk egy kicsit a stábbal tartani. Az ide kattintva elérhető bejegyzésünkben Moys Zoltán rendezőt is megkérdeztük az epizód részleteivel kapcsolatban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:00, szerda | Helyi

Május 20-ig lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre.

Meghosszabbított határidővel, május 20-ig nyújthatják be pályázataikat a 31. Virágos Magyarország versenyre jelentkező helyi közösségek - közölte Magyar Turisztikai Ügynökség

2024. Május 01. 09:21, szerda | Helyi

Sok munkával indult a hét

Kizárta édesanyját egy második emeleti lakás teraszára két kisgyermek,Fűnyírás közben átvágtak egy gázcsonkot hétfő délután,Egy iskola tetejére szakadt egy nagy méretű faág,

2024. Május 01. 08:00, szerda | Helyi

Szép időben majálisozhatunk.

Azaz május elsején a napsütést időnként már felhők zavarják meg.

2024. Április 30. 15:15, kedd | Helyi

Salgótarjánból akartak hazajutni.

Egy bátonyterenyei pár keverte magát nagy bajba, mert lekéste az autóbuszjáratot, és bűnös módját választotta a hazajutásnak.