Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Október 24. 15:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Szenzációs verseny, szécsényi siker Kazáron

Szenzációs verseny, szécsényi siker Kazáron

Majdhogynem hazai pályán, fölényes győzelmet aratott Vincze Marci a múlt hétvégén megrendezett Kazár Rallysprinten.

A klasszikus Salgó Rallyek-ról ismert Vizslás – Salgótarján – Kazár szakaszon, mind a hat gyorsaságit megnyerve, több mint egy perccel diadalmaskodott a szécsényi pilóta.
A könnyűnek tűnő győzelem ellenére a hétvégén sokat dolgozott Marci és a csapata, hisz kipróbáltak egy új abroncsot, illetve tovább finomították a Mitsubishi futómű beállításait.
„Azért mentünk el Kazárra, hogy kipróbáljuk a Pirellit rallye körülmények között, mert a Hungaroringen ugyan használtuk ezt az abroncsot, de az egy zárt versenypálya, nem egy igazi rali szakasz és teljesen más beállítást igényel az a jó minőségű aszfalt, mint egy közúton megrendezett verseny. Tehát a Pirelli tesztjére helyeztük a hangsúlyt és a délutáni szakaszokra meg is találtuk a megfelelő beállításokat.
Kazáron új navigátorral mentem, ezúttal Kiss- Réti Balázs diktálta az itinert. Ő egy salgótarjáni srác, régóta navigál. Korábban már beszéltünk róla, hogy indulhatnánk közösen egy futamon. Mivel Szedő Csabi a hétvégén nem ért rá, így most végre megvalósulhatott az, amit régóta terveztünk. Balázs remek munkát végzett, sok dolgot levett a vállamról.
A verseny tökéletesen alakult számunkra, gyönyörű szép időnk volt és rengeteg néző állt a pálya szélén. Ez a régi, 20-30 évvel ezelőtti Salgó Rallye-k hangulatát idézte fel bennem, annyi néző volt. Úgy éreztem, mintha mindenki nekünk szurkolt volna, utólag is köszönöm a bíztatást, bent az autóban is nagyon lehetett érezni. A sok néző inspirált is minket, többet autóztunk keresztben, mint ahogy az általában tőlünk megszokott. Nagy Köszönet jár a szervizcsapatnak, mert kiváló munkát végeztek az egész hétvége folyamán és természetesen köszönöm a partnereinknek, hogy támogatnak minket!”

Forrás: rvo.hu

Címkék: rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 15:45, kedd | Helyi

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Április 23. 15:42, kedd | Helyi

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul májusban.

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul május elején, azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb ember megismertessen a sport területén az elmúlt 14 évben elért eredményekkel.

2024. Április 23. 14:50, kedd | Helyi

Új szén-dioxid-megkötő módszert tesztelését kezdi meg az OMV-Petrom.

Új szén-dioxid-megkötő módszer tesztelését kezdi meg az OMV Petrom - közölte a kőolajipari vállalat.

2024. Április 23. 10:16, kedd | Helyi

Több mint harmincmillió látogatót várnak Rómába a 2025-ös szentévben.

Több mint harmincmillió látogató érkezésével számolnak Rómában a 2025-re meghirdetett jubileumi szentévben, ami jelentős infrastrukturális és biztonsági felkészülést igényel.