Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Augusztus 11. 11:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd

Szent István Napi Várjátékok Hollókőn

Szent István Napi Várjátékok Hollókőn

Hagyományosan megadják a hollókőiek a módját az Államalapítás ünnepének augusztus 20-án.

Ezúttal időutazáson vehetünk részt és középkori hangulatba repülhetünk vissza, fegyveres harcok és csaták hiteles forgatagával, a mutatványosok boszorkányosságával, a gyönyörű táncosok bemutatóival. Az élményt középkori muzsika, királyi lakoma és vár előtti térre kiköltöző kézművesek vásári portékáikkal teszik teljessé. Az augusztus 20-án ismét megelevenedő vár a török időkbe vezet vissza minket, amikor is a kenyérszenteléssel és kóstolóval megnyíló rendezvényen ágyúdurrogástól, kardcsapásoktól lesz hangos a vár előtti tér, amit a közelben ólálkodó török jelenléte már előrejósolt.
A délutánig elhúzódó egész napos programra várják a többszöri várostromban részt vevő önkéntes vitézeket és a szintén a programban részt venni kívánó párokat, házastársakat! A rendezvény minden korosztály számára különleges középkori kikapcsolódást nyújt.

Forrás: nosza.info

Címkék: hollókő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:18, hétfő | Helyi

Megtartották az Élet menetét Budapesten.

Megtartották az Élet menetét vasárnap, Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező, 20. alkalommal megrendezett séta résztvevői a Dohány utcai zsinagógától a Keleti pályaudvar előtti térre vonultak.

2024. Május 06. 08:00, hétfő | Helyi

Szeles, de napos, meleg hétkezdet.

Csupán fátyol- és kisebb gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, zápor, zivatar kialakulásának minimális lesz az esélye.

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő