Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2015. Január 25. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Szem formájú színpadon lépnek fel az Eurovíziós Dalfesztivál résztvevői

Szem formájú színpadon lépnek fel az Eurovíziós Dalfesztivál résztvevői

Elkészült az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjének helyet adó Wiener Stadthalle színpadterve, amely egy gigantikus szemet formáz.

Csaknem 1.300 cölöpből épül majd fel a Wiener Stadthalle színpadát körülölelő gigantikus szem, amely megalkotóik szerint arra utal, hogy a legkülönbözőbb országokból származó, a legkülönbözőbb kulturális gyökerekkel rendelkező emberek szeme előtt egy közös vízió elevenedik meg. Ráadásul a portálként funkcionáló szem hidat képez a kontinens legtávolabbi pontjairól érkező előadók és a nézők között – így kapcsolódva a 60. Eurovíziós Dalfesztivál mottójához, a „Building Bridges”-hez.

A színpadtervet megálmodó Florian Wieder, Al Gurdon és Kurt Pongratz azt is elmondták, hogy a cölöpök a különböző nemzeteket szimbolizálják, és mindegyiket LED-ekkel lehet kivilágítani. Így segítségükkel a legváltozatosabb hangulatot lehet majd a színpadra varázsolni. A 44 méter széles szem belsejében a fellépőknek 14,2 méter széles hely áll majd a rendelkezésükre. A színpadtechnika része még egy 11 méter átmérőjű LED-padló és egy 26 x 8,5 méteres, középen szétnyitható LED-fal is.

A 60. Eurovíziós Dalfesztivál nemzetközi elődöntőit és döntőjét 2015. május 19-23. között rendezik meg az osztrák fővárosban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el