Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Június 03. 03:00, szombat | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ:BERENDI TIBOR

Szeles, napos szombat.

Szeles, napos szombat.

Egy hidegfront mögött az ország nagy részén sok napsütés várható, legfeljebb kezdetben nyugaton, délnyugaton fordulhat elő egy-egy zápor.

Szombaton Többfelé szeles időben lesz részünk, keleten, északkeleten sok helyen erős lökések kísérhetik az északkeleti szelet. Hajnalban 9-16, napközben 21-27 fok várható.

Vasárnap a napos időt nyugaton és keleten, délkeleten zavarhatja több gomolyfelhő, ezeken a tájakon zápor, néhol zivatar előfordulhat. Általában gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás, helyenként az északnyugati részeken élénkülhet fel. Friss lesz a hajnal, 6 és 13 fok közé hűl le a levegő. Délután 22-28 fokot mérhetünk.

Hétfőn eleinte elvétve fordul elő zápor, néhol zivatar, majd délután délnyugat felől kezd növekedni a felhőzet, és a Dunántúlon, a középső és déli tájakon többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. A keleti-délkeleti szél helyenként élénk, zivatarok idején erős, viharos lehet. A csúcshőmérséklet 23 és 29 fok között alakulhat.

Kedden sok felhő lesz felettünk és az északkeleti tájakat leszámítva többfelé számíthatunk esőre, záporokra, zivatarokra. Helyenként élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lehet a szél. 20 és 28 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Szombaton hidegfronti hatás érvényesül, megszaporodhatnak a görcsös problémák.

Ingadozhat a vérnyomás, szédülés jelentkezhet, romolhat a koncentráció.

Fejfájás, görcsös fejfájás gyötörhet, amit a szeles idő felerősíthet.

Néhány fokkal alacsonyabban alakul a hőmérséklet, a napos időben érdemes kirándulni, feltöltődni.

A szabadban gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, az UV-sugárzás ugyanis 10 és 16 óra között az ország jelentős részén elérheti az erős, nagyon erős fokozatot.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Pázsitfűfélék közepes
Eperfafélék alacsony
Fenyőfélék közepes
Csalánfélék közepes

Lórom alacsony
Útifű alacsony
Hárs nincs
Gombák alacsony
Pázsitfűfélék

A következő napokban a pázsitfűfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte eléri a magas-nagyon magas szintet.

A fenyőfélék és a csalánfélék virágpora országszerte a közepes tartományban alakul.

A lórom, az útifű és a bodza pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja alacsony, esetenként közepes szintet érhet el.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony tartományban alakul, de az Alternariáé helyenként elérheti a közepes-magas szintet.

Fotó: Berendi Tibor (Egy kis enyhülés...) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 10:45, szerda | Helyi

Magyar Fogorvosok Egyesülete: a fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata.

A fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata hangsúlyozta Nagy Katalin, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke annak kapcsán, a szervezet ezer szakember részvételével nemzetközi konferenciát rendez csütörtökön.