Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Március 28. 02:00, kedd | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ: BALASKA MÁRK

Szeles idő futó záporral, hózáporral!

Szeles idő futó záporral, hózáporral!

CITROMSÁRGA FIGYELMEZTETÉS VIHAROS SZÉLRE!
Napos-gomolyfelhős időre van kilátás.

Kedden napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Időnként több tájegységünkön is előfordulhat futó zápor, hózápor, néhol akár zivatar is. Sokfelé lesz erős, viharos az északnyugati szél. Hajnalban -7 és +2 fok között alakulhat a legalacsonyabb hőmérséklet, a fagyzugos, szélvédett északi tájakon számíthatunk a leghidegebbre. Napközben mindössze 4 és 10 fok közé melegedhet a levegő.

Szerda hajnalban szinte mindenhol fagyni fog, a derült, fagyzugos, szélvédett északi és északkeleti tájakon akár a -8, -10 fok sem kizárt. Napközben több lesz felettünk a felhő, hosszabb szűrt napos időszakokra keleten számíthatunk. Nyugaton, északnyugaton néhol gyenge eső kialakulhat. A többfelé élénk nyugati-délnyugati szélben 8-13 fokra van kilátás.

Csütörtökön a felhős időben helyenként kisebb eső, zápor előfordulhat. Többfelé élénk, délnyugaton erős lesz a déli-délnyugati szél. A csúcshőmérséklet 9 és 20 fok között alakulhat, északkeleten mérhetjük az alacsonyabb csúcsértékeket.

Péntekre virradóan többfelé eshet, majd napközben csak kisebb záporok alakulhatnak ki, és sok helyen hosszabb időszakokra a nap is kisüthet. A szeles időben 16 és 21 fok közé melegedhet a levegő. Szombaton többfelé számíthatunk szeles időre esővel, záporokkal, néhol zivatarral. Napközben 13-19 fokra van kilátás.

Orvosmeteorológia

Kedden már időjárási front nem lesz felettünk, de hidegfronti tünetek továbbra is jelentkezhetnek.

Főként fejfájás, görcsös- és keringési panaszok, valamint vérnyomás-ingadozás fordulhat elő.

A hideg reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok is.

A szeles idő miatt tovább erősödhetnek a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

A napos időszakok viszont jó hatással lehetnek hangulatunkra, közérzetünkre.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Kedden időnként több tájegységünkön is előfordulhat futó zápor, hózápor, néhol akár zivatar is, így ezek környezetében vizes, csúszós útszakaszokra, valamint hirtelen jelentősen lecsökkenő látástávolságra kell számítani.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Fotó: Balaska Márk (Nyitnikék..nyitnikék...) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 10:45, szerda | Helyi

Magyar Fogorvosok Egyesülete: a fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata.

A fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata hangsúlyozta Nagy Katalin, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke annak kapcsán, a szervezet ezer szakember részvételével nemzetközi konferenciát rendez csütörtökön.