Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2014. Október 17. 11:11, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Székyné abszurd vádjai: viselje méltósággal a Fidesz a salgótarjáni vereséget!

Székyné abszurd vádjai: viselje méltósággal a Fidesz a salgótarjáni vereséget!

Dóra Ottó, a Baloldali Összefogás 2014. október 12-én megválasztott salgótarjáni polgármestere a választási eredmények megtámadásával kapcsolatban közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe.

Székyné vádjai abszurdak, a Fidesz viselje méltósággal a salgótarjáni vereséget!
A nyilvánosságban megjelent, a vasárnapi salgótarjáni önkormányzati választásokkal kapcsolatos fideszes vádak abszurdak és teljességgel megalapozatlanok. A törvényeket betartva, tiszta versenyben győztük le a Fideszt Salgótarjánban - mind a polgármester-választáson, mind az egyértelmű közgyűlési eredmény tekintetében.
Nincs autóbuszunk, ezért nem is szállítottunk autóbusszal választókat; ha pedig - ahogyan Székyné állítja - bárhol meghaladta volna az érvényes leadott szavazatok számát az összeszámolt szavazatoké, úgy a végeredmény meghaladta volna a 100 százalékot.
Hogy ez megtörtént-e, azt bárki ellenőrizheti az Nemmzeti Választási Bizottság honlapján. A többi vád is hasonlóan komolytalan. Emlékeztetnem kell ugyanakkor arra, hogy a választás lebonyolításáért felelős választási iroda vezetője a jegyző, akinek munkáltatója a polgármester, azaz maga Székyné - abszurd vádjaival csak saját alkalmatlansági bizonyítványát állítja ki.
A magam részéről ez az incidens is megerősíti azt a meggyőződésemet, hogy polgármesterként feladatom útját állni a város megosztásának: nincs bal- és jobboldali diák, beteg, vagy probléma: csak salgótarjáni közös feladataink vannak. Ezért ennek szellemében arra szólítom fel a helyi Fideszt: fogadja el és viselje méltósággal a salgótarjáni vereséget, mert az előttünk álló feladatok súlya ezt követeli meg minden felelős közszereplőtől.

Dóra Ottó
a Baloldali Összefogás 2014. október 12-én megválasztott salgótarjáni polgármestere”

Fotó:Móricz Sabján Simon

Címkék: Dóra Ottó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 10:00, szerda | Helyi

Nyissa ki az ajtót! Rendőrség!

Hivatalos eljárást színlelve jutott be idős ismerőséhez az a 29 éves férfi, akit a bátonyterenyei nyomozók őrizetbe vettek.

2024. Május 15. 09:00, szerda | Helyi

Az A-vitamin csoport elnevezésének és táplálkozási ajánlásának átalakítását javasolják kutatók.

Az újonnan felfedezett A5-vitamin miatt az A-vitamin csoport új elnevezését és a táplálkozási ajánlások kiigazítását javasolja Bánáti Diána, az Szegedi Tudományegyetem (SZTE) professzora.

2024. Május 15. 08:21, szerda | Helyi

Robotsebészeti központot adtak át a Debreceni Egyetemen.

Az egyetemi fejlesztések újabb mérföldköveként robotasszisztált sebészeti rendszert helyeztek üzembe kedden a Debreceni Egyetem (DE) klinikai központjában.

2024. Május 15. 08:00, szerda | Helyi

Kissé szeles májusi idő.

Szinte mindenhol napos időre ébredhetünk, csupán néhol délkeleten fordulhat elő egy-egy gyenge futó zápor. Napközben a napos-gomolyfelhős idő mellett a Dunántúlon megnövekszik a fátyolfelhőzet is.