Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Április 26. 10:30, kedd | Helyi
Forrás: Salgótarján

Szándéknyilatkozat a felsőfokú oktatás újraindításáról

Szándéknyilatkozat a felsőfokú oktatás újraindításáról

2016. április 25-én Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere és Prof. Dr. Réger Mihály, az Óbudai Egyetem rektor-helyettese sajtótájékoztató keretében szándéknyilatkozatot írt alá a felsőfokú képzés salgótarjáni újraindításáról.

Fekete Zsolt a tájékoztatón kiemelte: a volt számviteli főiskola bezárását követően néhány éve kezdődött egyeztetés a felsőfokú képzés újbóli indításáról, mert arra igény mutatkozott. Mint fogalmazott, a hosszas előkészítési folyamat után elérkezett az idő, hogy a szándéknyilatkozat aláírására sor kerülhessen.

Prof. Dr. Réger Mihály, az Óbudai Egyetem rektor-helyettese azt hangsúlyozta, hogy intézményük hosszútávú fejlesztési terveivel összhangban áll a salgótarjáni képzés elindítása, mely 2017 őszétől várható. Az azt megelőző fél évben előkészítőket szerveznek az érdeklődő diákok számára, mintegy előkészítve a magas követelményeket állító felsőfokú képzést. A rektor-helyettes a képzéssel kapcsolatban elmondta, hogy annak elindítása elsősorban a jelentkezők számától függ majd.

Mint ismert, Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata 2016. márciusi ülésén szándéknyilatkozatot fogadott el arról, hogy az Óbudai Egyetem a volt Nemzeti Szociális és Családpolitikai Intézet állami tulajdonban lévő épületében létesít telephelyet felsőoktatási, kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének megvalósítása érdekében, és a telephelyen 2017 szeptemberében elindítják a felsőoktatási szakképzést, figyelembe véve a helyi vállalatok igényeit is.

A határozat szerint az önkormányzat tíz éven keresztül hozzájárul a telephely működéséhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.