Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Január 24. 11:19, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Szálló por - Az ország nagy részén továbbra is rossz a levegő minősége

Szálló por - Az ország nagy részén továbbra is rossz a levegő minősége

Néhány helyen javult, de az ország nagy részén továbbra is veszélyes vagy egészségtelen a levegő a magas szálló por (PM10) koncentráció miatt.

Budapesten kedden is veszélyesnek minősítette a levegő minőségét az Országos Közegészségügyi Központ (OKK).

Az OKK legfrissebb mérési eredményei alapján az ország nyugati felében javult több helyen a légszennyezettség mértéke, de ott is mindenhol legalább kifogásolt a levegő minősége.

Kedden az OKK térképén tizenegy település - Budapest, Tököl, Vác, Szolnok, Eger, Salgótarján, Miskolc, Sajószentpéter, Kazincbarcika, Putnok, és Hernádszurdok - szerepelt a veszélyes levegőminőséget jelző piros színnel.

További tizenkét települést jelöltek az egészségtelen levegőminőséget jelző narancssárga színnel, ezek: Szeged, Debrecen, Oszlár, Dunaújváros, Százhalombatta, Dorog, Esztergom, Tatabánya, Győr, Sopron, Szombathely és Szentgotthárd.

A levegő szennyezettségének egészségügyi értékelése egy index alapján történik. Az OKK a légszennyező anyagok legfontosabb egészségkárosító hatásai alapján négy szintet különít el: kék (elfogadható), zöld (kifogásolt), narancssárga (egészségtelen), piros (veszélyes). Az önkormányzatok az utóbbi két kategória alapján rendelhetik el a szmogriadó tájékoztatási, illetve riasztási fokozatát.

A kismértékű javulás ellenére továbbra is számos településen - köztük Budapesten - van érvényben a szmogriadó riasztási vagy tájékoztatási fokozata.

Az előrejelzés a következő napokban is folytatódik a párás, ködös idő. Erős szél továbbra sem várható, kedden a Nyugat-Dunántúlon és a Tiszántúlon szerdán és csütörtökön az Alföld egyes részein élénkülhet csak meg a légmozgás, amely némileg javíthatja a levegő minőségét.

Fotó:http://ocdn.eu/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:15, szombat | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.

2024. Április 27. 06:34, szombat | Helyi

Milliárdosok versenyeznek a TikTok megvásárlásáért, de hiába

Egy maroknyi amerikai pénzügyi és technológiai mágnás több milliárdos ajánlatra készül a TikTok megvásárlására, miután Joe Biden elnök aláírta azt a törvényt,

2024. Április 27. 06:24, szombat | Helyi

Székkel támadt a tanárjára egy diák

Brutális, ami ebben a magyar iskolában történt: székkel támadt a tanárjára egy diák