Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Szeptember 12. 07:41, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: százával jelentkeztek Lynx-kiképzésre fiatalok

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: százával jelentkeztek Lynx-kiképzésre fiatalok

Százával jelentkeztek fiatalok a honvédelmi tárca "Embert a vasra!" szlogenű toborzására, amelynek keretében személyzetet keresnek az újonnan beszerzett Lynx gyalogsági harcijárművekre - jelentette be a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalára hétfőn feltöltött videónyilatkozatában.

"Itt most a legmodernebb technikára, a Lynxekre keressük a legbátrabbakat és a legkiválóbbakat" - fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf. A legjobb embert, a legjobb technikára - tette hozzá.

Közölte: a hódmezővásárhelyi Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandárnál megtartott toborzón a jelentkezők egészségi és fizikai felmérésen, pszichológiai elbeszélgetésen esnek át. Reményei szerint minél többen megfelelnek.

A követelményeket úgy határozták meg, hogy "azok mennek át, akik fizikailag és fejben is a leginkább alkalmasak erre a feladatra" - fűzte hozzá.

Ugyanakkor azok számára is lesz ajánlata a honvédségnek, akik nem felelnek meg a feltételeknek, "hiszen embert nem engedünk el" - jelentette ki.

"A békéhez erő kell, folytatjuk a munkát!" - hangoztatta a videónyilatkozatban Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk