Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Április 12. 11:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Szakmákkal ismerkedtek a kisdiákok

Szakmákkal ismerkedtek a kisdiákok

A Mártafűtőber Kft.-nél, a HE-DO Kft.-nél és a Bayer Cukrászatban járt a salgótarjáni Uzoni Péter Általános Iskola tanulóinak egy csoportja.

Az iskola hetedik osztályos nebulói vettek részt az üzemlátogatási körúton, hiszen a kisbuszon kívül a szülői összefogásnak köszönhetően személyautóval is utaztak a gyerekek.
Első állomásuk a Mátrafűtőber Kft. üzemcsarnoka volt, ahol a hegesztő szakmával ismerkedtek a tanulók. A leglelkesebb, leendő hegesztő tanuló felvehette a bőrkötényt és kipróbálhatta a varratkészítést. Ezt követően a HE-DO Kft. telepére látogattak, ahol az építőiparral kapcsolatos szakmákról tudtak meg fontos részleteket.
A „legédesebb” és egyben utolsó állomás a Bayer család által üzemeltetett Sweet-Ice Bt. cukrászüzeme volt, ahol még arra is fény derült, hogyan készült 50 évvel ez előtt a fagylalt.

Forrás: nkik.hu

Olvasósarok - A legfrissebb Szuperinfó

Címkék: Uzoni

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 15:15, kedd | Helyi

Áder János a fenntartható életmódról és az újrahasznosíthatásról is beszélt diákoknak Pétervásárán.

Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke környezetvédelmi, fenntarthatósági témájú előadást tartott.

2024. Május 07. 08:33, kedd | Helyi

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók.

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

2024. Május 07. 08:00, kedd | Helyi

Záporok, zivatarok jönnek.

Egy hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet, és több helyen várható eső, zápor, zivatar.

2024. Május 07. 04:26, kedd | Helyi

A magyar olimpiai csapat párizsi formaruhái

Élsportolók és hírességek mutatták be a magyar olimpiai csapat párizsi formaruháit. A Magyar Sport Napján tizenhat-tizenhat élsportoló és meghívott híresség mutatta be a magyar olimpiai és paralimpiai csapat formaruháit.