Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2014. Október 07. 17:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Szakmai nap fiatal pályakezdőknek a kereskedelmi és iparkamarában

Szakmai nap fiatal pályakezdőknek a kereskedelmi és iparkamarában

Indul az idei Pályaválasztási Kiállítás rendezvénysorozat Nógrád megyében.

A megyei munkaügyi központja, a Klebersberg Intézményfenntartó Központ, a megyei kereskedelmi és iparkamara valamint a mérnöki kamara közös rendezvénye a pályaválasztás előtt álló fiatalok életpálya tervezéséhez nyújt segítséget, immár tizenötödik alkalommal. A kiállítások és a szakmai programok célja, hogy széleskörű információval, tanácsadással segítsék a fiatalok megalapozott pályaválasztási döntését. Az általános iskolák végzős tanulói öt kistérségi helyszínen ismerkedhetnek meg a megyében működő középfokú oktatási intézmények képzési kínálatával, szakmaválasztási lehetőségeivel, tehetséggondozó programjaival. Emellett a 25 év alatti, szakmájukban elhelyezkedni nem tudó álláskereső fiataloknak, és a mérnöki hivatás iránt érdeklődőknek szakmai napot szerveznek, miközben a pedagógusok szakmai fórumon vehetnek részt. A rendezvénysorozat a pályakezdő fiataloknak szóló szakmai nappal kezdődik csütörtökön délelőtt kilenc órától a kereskedelmi és iparkamara épületében.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: iparkamara

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 08:48, kedd | Helyi

Úton átkelő teknősökre figyelmeztet a természetvédelmi egyesület.

Az úton átkelő teknősök védelmére hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Május 14. 08:38, kedd | Helyi

Mabisz: újabb járművekre kell kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kötni.

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz)

2024. Május 14. 08:21, kedd | Helyi

Cannes - Kedden kezdődik a 77. cannes-i fesztivál.

A hollywoodi sztárok valamennyi generációja, Richard Gere-től Meryl Streepen át olyan feltörekvő csillagokig, mint Barry Keoghan, Jacob Elordi, Margaret Qualley és Anya Taylor-Joy.

2024. Május 14. 08:00, kedd | Helyi

Hideg reggel után kellemes, májusi idő.

Még nyugaton-délnyugaton lehet több felhő, ott kisebb csapadék is előfordulhat. Napközben aztán folytatódik a túlnyomóan napos idő csupán délen alakulhat egy-egy zápor.