Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Április 16. 08:16, csütörtök | Helyi

Szájmaszk a salgótarjániaknak

Szájmaszk a salgótarjániaknak

Fekete Zsolt polgármester közleménye.

A maszkok egy része már a postaládákban, a háztartásokban. Mindenkitől kis türelmet kérek, a következő napokban eljut mindenhová.

Szeretném megköszönni a PCT Office Kft.-nek, hogy a maszkok csomagolásához és postázásához segítségül kellő számú borítékot ajánlottak fel!
Illetve szeretném megköszönni a Salgótarjáni Összevont Óvoda (minden tagóvoda), a Dornyay Béla Múzeum, a Balassi Bálint Megyei Könyvtár, a Rendezvény- és Médiaközpont, a KIGSZ, valamint a polgármesteri hivatal azon munkatársainak, akik segítettek a maszkok csomagolásában, borítékolásában. Természetesen mindezt védőfelszerelésben és higiénikus körülmények között tették, óvva ezzel is a salgótarjáni lakókat.

Az elmúlt hetekben a foglalkoztatási kft. is megkezdte a textil maszkok gyártását. Amint elérjük a szükséges mennyiséget, a következő időszakban természetesen azzal is segíteni fogjuk a salgótarjániakat.

Polgármesterként minden salgótarjáni nevében ezúton is szeretném megköszönni jóságát azoknak a lakótársainknak, önszerveződő csoportoknak, akik önkéntesen foglalkoznak szájmaszk varrással, valamint azoknak, akik eszközöket ajánlanak fel elkészítésükhöz, hogy aztán a védőmaszkokat bolti, postai, kórházi dolgozóknak, orvosoknak, ápolóknak, buszsofőröknek, és még temérdek helyre ajánlják fel. Emberségből, jó szándékból, önzetlenségből példaként állhatnak sokak előtt!

Kérem, ha feltétlenül el kell hagynia otthonát, viseljen szájmaszkot!
Mi ugyanis hisszük, hogy a szájmaszk viselése sokat számít!

Hogy miért, az nagyon egyszerű, néhány pontban igyekszem levezetni Önöknek:

  • A WHO és az Operatív Törzs ajánlása szerint a szájmaszk viselése akkor ajánlott, ha valaki koronavírussal fertőzött beteg, hogy ezzel óvja környezetét.
  • Csakhogy: a fertőzött beteg 2 hétig tünetmentes lehet, illetve sokszor csak enyhe tünetek jelentkeznek egy adott fertőzött esetében. Mivel csak a súlyos tünetekkel rendelkezőket tesztelik egyelőre, ezért rengetegen nem tudják, hogy koronavírussal fertőzöttek.
  • Ha pedig valaki vírushordozó, de az előbbi okokból ezt nem tudja, akkor tudtán kívül terjesztheti a betegséget, ha nem hord szájmaszkot.
  • Ha valaki vírushordozó, amiről ugyan nem tud, ám visel szájmaszkot, akkor minimálisra csökkenti annak az esélyét, hogy másokra is tovább terjedjen a vírus.
  • Éppen ezért, a védőmaszk első sorban azért fontos, hogy a környezetünket, egymást, oda-vissza óvjuk segítségével!
  • Így, ha valaki védőmaszkot hord, azt ne nevessük ki, ne gúnyoljuk ki. Inkább köszönjük meg, hogy vigyáz ránk!

Vigyázzunk egymásra!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:40, csütörtök | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

A közgyűlés előtt számolt be Nógrád vármegye rendőrfőkapitánya.

A beszámolót egyhangúlag elfogadta a képviselőtestület.