Városlista
2023. február 8, szerda - Aranka

Hírek

2012. Február 15. 11:30, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Szabálytalanságok a Salgótarjáni Civil Fórum tisztújító közgyűlésén?

Szabálytalanságok a Salgótarjáni Civil Fórum tisztújító közgyűlésén?

Múlt héten pénteken tartotta tisztújító közgyűlését a salgótarjáni Civil Fórum, ahol elnököt, alelnököket és kerekasztal tagokat választottak.

A fórum után azonban több civil szervezet már a hétvégén telefonon, majd hétfőn és kedden írásban is felháborodva kereste meg Eötvös Mihályt, a civil ügyekért is felelős alpolgármestert, hogy több olyan esemény történt a tisztújításon, amely megkérdőjelezi annak tisztaságát. A teljesség igénye nélkül például hivatkoztak arra, hogy nem regisztrálták, kik vettek fel szavazólapot, a szavazó urna nem volt lezárva, egyes személyek több szavazólappal is rendelkeztek. Mivel a civil kerekasztallal szerződéses együttműködésben áll az önkormányzat a közgyűlés döntése értelmében, ezért elengedhetetlen, hogy ezt a kialakult illegitimnek tűnő állapotot feloldjuk - írta közleményében az alpolgármester, aki kedden részt vett a civil kerekasztal alakuló ülésén, tájékoztattaőket a kialakult helyzetről, és azt kérte, hogy bocsássák az önkormányzat rendelkezésére a tisztújítással kapcsolatos jegyzőkönyveket, regisztrációs lapokat. Ezen kérését az önkormányzat szerdán hivatalosan levélben is megküldte.
Szeretném kifejezni az önkormányzat reményét, hogy ez a felettébb kínos ügy minél hamarabb megoldódik, és az önkormányzat és a civilek közötti eredményes munka a megszokott intenzitással folytatódik - zárul Eötvös Mihály közleménye.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 07. 13:28, kedd | Helyi

Szén-monoxid-szivárgással, kéménytűzzel és gépjárműtűzzel indult a hét!

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő tegnap este egy balassagyarmati, Mikó Zoltán utcai családi házban.

2023. Február 06. 11:09, hétfő | Helyi

Börtön felé vezető út

A salgótarjáni rendőrök előterjesztést tettek annak a 22 éves férfi letartóztatásának indítványozására, aki többször követett el vagyon, illetve személy elleni erőszakos bűncselekményeket.

2023. Február 06. 10:00, hétfő | Helyi

Made in Hungária - Bátonyterenyén

A Bátonyterenyei Közművelődési Nonprofit Kft. Értesítjük a kedves érdeklődőket, hogy a Made In Hungária előadásra

2023. Február 06. 09:39, hétfő | Helyi

Vezessenek óvatosabban!

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt öt napon a rendőrök 19 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek során hatan sérültek meg.