Városlista
2022. november 28, hétfő - Stefánia

Hírek

2022. Szeptember 30. 09:43, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Súlyosította a bíróság a szélvédős szélhámos büntetését

Súlyosította a bíróság a szélvédős szélhámos büntetését

Az ügyészség fellebbezése nyomán a Balassagyarmati Törvényszék a pénzbüntetés mellett a közúti járművezetéstől is eltiltotta azt a 44 éves Nógrád megyei férfit, aki gépkocsiját használta csalások elkövetéséhez.

2021 áprilisában a vádlott autójának szélvédője egy másik járműről felpattanó kő miatt megsérült. Ezután kigondolta, hogy véletlenszerűen kiválasztott autósokat követ és szólít fel fizetésre kőfelverődés ürügyén.

Négy egymást követő napon hét autóst követett és állított meg azzal a valótlan állítással, hogy a gépkocsijuk által felvert kő okozta a szélvédőjének sérülését.

Kisebb, pár ezertől húszezer forintig terjedő „kártérítéseket” kért, három autós fizetett is neki, a többiek azonban nem, így azoknál kísérleti szakban maradt a bűncselekmény.

A férfi mindösszesen 28.000 forint kárt okozott, amíg az egyik autós le nem buktatta: Megkérte, hogy menjen utána a jármű telephelyére és a cég főnökével beszélje meg a dolgot, aki felismerte, hogy korábban édesanyjától ugyanezen indokkal próbált meg pénzt kicsalni a férfi.

A csalót első fokon a Salgótarjáni Járásbíróság 200 óra közérdekű munka büntetésre ítélte, a Salgótarjáni Járási Ügyészség azonban fellebbezett a döntés ellen, mert a vádhatóság álláspontja szerint a bűncselekmények gépjárművel történő üzletszerű elkövetése a közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását is indokolttá teszi.

A Balassagyarmati Törvényszék az ügyészségi állásponttal maradéktalanul egyetértve súlyosította a büntetést: 150.000 forint pénzbüntetésre, valamint 8 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte a büntetlen előéletű férfit.

A döntés jogerős.

Balassagyarmat, 2022. szeptember 30.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 08:20, hétfő | Helyi

Legyen óvatos az online bankolással

Kérjük, fogadják meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait a netbank használatára vonatkozóan.

2022. November 28. 08:15, hétfő | Helyi

Ők a Virtuózok V4+ idei évadának versenyzői

Új zenészpalánták, visszatérő ismerősök, nagy érzelmek, óriási tehetségek és egy határokon átívelő nemzetközi produkció várta a nézőket a Virtuózok V4+ hazai válogató adásában.

2022. November 25. 23:59, péntek | Helyi

Óriáskerék Salgótarjánban

Beszélgettünk egy pár szót Salgótarján Fő terén, a napokban épült monumentális, szórakoztató „játék” tulajdonosával, Sárközi Árpáddal.

2022. November 25. 13:05, péntek | Helyi

Rendőrségi intézkedések a közúton

Nógrád megyében az elmúlt négy napon nyolc közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.